Arjen ongelmia

Arjessa jaksamista ja selviytymistä voivat elämäntilanteesta riippuen vaikeuttaa erilaiset asiat. Ongelmien kanssa ei pidä jäädä yksin, Olethan rohkeasti yhteydessä diakoniatyöntekijöihin, kun haluat käydä läpi ja etsiä selviytymiskeinoja yhdessä toisen ihmisen kanssa.

Diakonia on tarkoitettu kaikille ihmisille taustoihin katsomatta. Kohtaamme kaikenikäisiä ja perheitä sekä yksin eläviä. Ikä tai elämäntilanne ei rajaa diakoniaa tai diakonisen tuen tarvetta. Kaikissa elämäntilanteissa voit olla yhteydessä diakoniatyöntekijään.

Tutustu lisää Järvenpään seurakunnan kohdennettuun työhön:

- Lapsille ja perheille
- Kouluikäiset
- Nuoret
- Varkkarinurkka
- Kaikenikäisten retkipäivät

Muut palveluntuottajat:

- Nuovo - apua ja tukea nuorille 13-18-vuotiaille Järvenpäässä

Ihmissuhteissa tai yksinäisyydessä

Kun haluat tukea ihmissuhteiden käsittelyssä tai toisaalta koet yksinäisyyttä, voit olla yhteydessä diakoniatyöntekijöihin. Seurakunnassamme järjestetään monenlaista toimintaa niin pariskunnille, perheille kuin yksin elävillekin.

Lisäksi järvenpään alueen asukkaita palvelee Keravan, Järvenpään ja Tuusulan seurakuntien yhteinen Perheasiain neuvottelukeskus, jonka palvelut ovat diakonia-avun tapaan maksuttomia ja luottamuksellisia.

Huolena työ tai työttömyys

Yhä useampi on vailla työtä tai kärsii työttömyyden uhasta. Toisaalta työelämän paineet voivat uuvuttaa niitä, joilla työtä on. Kaikessa tässä olemme seurakunnassa tukenasi. Yhdessä voimme pohtia työllistymisen mahdollisuuksia ja toisaalta etsiä keinoja parempaan jaksamiseen. Yhteystietoja ym..

Joskus työttömyys kestää oletettua kauemmin. Jos esimerkiksi tällöin pohdit, mistä saada sisältöä arkeen, voi mielekästä tekemistä ja löytyä kertaluonteisesti tai pidemmällä tähtäimellä seurakunnan vapaaehtoistyöstä.

- Järvenpään seurakunnan kirpputoritoiminta
- Järvenpään seurakunnan vapaaehtoistoiminta Arjen ihmeitä
- Järvenpään kaupungin työllisyysyksikkö ja työpajatoiminta

Talousvaikeuksissa

Diakonia voi auttaa myös aineellisesti: taloudellista tukea on mahdollista hakea silloin, kun talous on ennakoimattomasti horjunut tai kun kyseessä on erityinen kriisi. Apu on tavallisesti kertaluontoista ja ensisijainen avunlähde taloudellisessa tuessa on kaupungin sosiaalitoimi. Diakoniatyöntekijän kanssa tilanteestasi keskustellaan kokonaisvaltaisesti, yhdessä ratkaisuja ja toimintakeinoja etsien.

Mikäli tapaat diakoniatyöntekijän ja toiveenasi on käsitellä taloudellista avustamista, otathan jo ennakolta mukaasi verkkopankkitunnukset tai tiliotteet sekä mahdolliset toimeentulotukipäätökset ja muut tositteet tuloistasi ja menoistasi.

- Järvenpään kaupungin sosiaalipalvelut
- Järvenpään kaupungin terveyspalvelut
- Kriisipuhelin - Suomen Mielenterveysseura

Järvenpään seurakunnan kirpputori

Kirpputori sijaitsee kirkon alakerrassa. Sisäänkäynti on Kansakoulunkadun puolelta.

Avoinna
ti-la klo 10–14
to klo 10–18

Työpaikkapappi

Palvelu on tarkoitettu työyhteisöille ja yksittäisille työntekijöille.
Papin kanssa voi keskustella työelämään ja omaan henkilökohtaiseen elämään liittyvistä asioista. Työpaikkapapin työn tavoitteena on tukea henkilöstön jaksamista, sen ihmissuhteissa, työelämän muutoksissa ja elämän eri vaikeuksissa. Erityisesti irtisanomistilanteissa pappi voi merkittävästi tukea työntekijöitä.

Keskustelut käydään yhteydenottajan elämän kannalta keskeisistä aiheista, ja keskustelujen lähtökohta on aina toisen vakaumuksen kunnioittaminen. Papilla on ehdoton vaitiolovelvollisuus. Pappi voi kuitenkin yleisellä tasolla jakaa tietoa työelämässä tapahtuvista muutoksista ja kuulumisista.

Työpaikkapapin voi kutsua myös työpaikan työsuojelu- ja tyky-toimintaan sekä erilaisiin työhyvinvoinnin projekteihin. Pyydettäessä pappi pitää kirkkotilaisuuksia tai hartauksia, erityisesti kirkollisten pyhien aikaan. Työpaikkapappina toimii Nonna Lemola-Palm, p. 050 406 8033.
Katri Kuusikallio on virkavapaa.

Irtisanotun rukous

Kirkkohallitus on julkaissut verkkosivuillaan Irtisanotun rukouksen. Kyseessä on Englannin anglikaanisen kirkon rukous, jonka on suomeksi kääntänyt Turun seurakuntien yhteiskunnallisen työn pastori Sakari Ojanen.

Henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitettu rukous kuvaa niitä tuntoja, joita ihminen käy läpi irtisanomisen jälkeen. Rukouksessa pyydetään voimaa katsoa tulevaisuuteen.