KIRKKOMUISTOJA

Järvenpään kirkon 50-vuotisjuhlan kirjoitushaaste tuotti satoa ja herätti keskustelua betonikirkosta. Kirjoittajien kesken arvottiin lounaslahjakortti ravintola Huilista. Arvonnan voitti Heikki Väyrynen. Onnittelut!

Järvenpään kirkon syntymäpäivää vietetään ensimmäisenä adventtisunnuntaina 2. joulukuuta. Tilaisuuksien yhteydessä voit kurkistaa kirkon nykyiseen ja menneeseen elämään valokuvanäyttelyn muodossa. Juhlanäyttely löytyy kirkon takaosasta. Kirkolla käydessäsi voit kiertää myös Hiljaisuuden polun, jossa 50-vuotias kirkko puhuu rukouksissa ja teksteissä. Polun löydät kirkon pihapiiristä.

Julkaisemme lisää kirjoituksia näillä sivuilla kirkon syntymäpäiväjuhliin asti.

Järvenpään kirkon suntio (emeritus muistelee): "Ennen virkaan astumista kävin tammikuun aikana kerran katsomassa, millainen uusi työmaani on. Kirkkorakennus jo ulkoapäin herätti outoja tunteita, sillä eihän se edustanut mitenkään perinteistä kirkkorakennusta."

--> Lue koko kirjoitus!

Marraskuun lopulla 1968 uusi kirkko oli jo lähes valmis, penkitkin jo paikoillaan. Kauko Asikanius, s. 1938, oli nuoremman asentajan Kari Väänäsen kanssa töissä Vanhallakirkolla, sähköliike Lasse Lindbergin leivissä. Heitä tultiin pyytämään apuun erityistehtävään.

--> Lue koko kirjoitus.

Tutustuin Järvenpään kirkkoon ensimmäisen kerran vuonna 2004. Siellä oli ensimmäisen ja ainoan lapsenlapsemme ristiäiset. Tilaisuus oli mieleenpainuva. Kasteen suoritti pian eläköityvä kirkkoherra ja juhlavieraiden joukossa oli mm. kuorossa laulava lapsen ukki.

--> Lue koko kirjoitus.

Järvenpään kirkko täyttää joulukuussa 50 vuotta. Kesäkuun seitsemäntenä 2019 meidän uudessa kirkossa vihitty avioliittomme  saavuttaa saman iän, vietämme silloin kultahäitämme.

Mieleeni palautuu kirkkohäistämme erikoisia muistoja...