Pääsiäisvaellus 2018 - Klippigalleria

 

Jeesus on parantanut Kalebin. Hän sai näkönsä takaisin. Adar ja Elifas eivät tätä uskoneet alkuunsakaan vaan moittivat Kalebia höpöttelijäksi. He myös epäilivät, mahtoiko Kaleb koskaan sokea ollutkaan.

 


--> Klippi 2: Palmusunnuntai
Jeesus on saapumassa Jerusalemiin. Kansa huutaa innoissaan "Hoosianna!" ja ottavat Jeesuksen vastaan. Mirjamin vielä pohtiessa, kuka Jeesus oikein on, Ester ja Tamar virittelevät iloisen tanssin.


 

--> Klippi 3: Fariseukset ja Juudas
Lainopettajat Elifas ja Adar  ovat tuohtuneita. Heidän mielestä Jeesus on saanut koko Jerusalemin sekaisin. Hänestä olisi päästävä eroon. Mutta miten ihmeessä, kun kansa tykkää hänestä? Jeesuksen opetuslapsi Juudas saapuu paikalle kuin tilauksesta. Hänellä on ratkaisu Elifaksen ja Adarin ongelmaan., mutta ei ihan ilmaiseksi...

--> Klippi 4: Kiirastorstai - Pääsiäisaterialla
Kiirastorstaina Jeesus meni lähimpien oppilaittensa kanssa syömään pääsiäisaterian yhden talon yläkertaan Jerusalemin yläkaupungissa. Mitä siellä tapahtui? Ja mihin Juudas lähti kesken kaiken?



--> Klippi 5: Pietari Getsemanen puutarhassa
Pietari kertaa hajamielisenä ja hämmentyneenä Getsemanen puutarhan tapahtumia.


 


--> Klippi 6: Suuri neuvosto
Suuri neuvosto, sanhedrin, kokoontui kuulustelemaan Jeesusta. Monia syytöksiä esitettiin häntä vastaan. Tuomio oli suuren neuvoston mielestä selvä: laki on yksiselitteinen.

 


--> Klippi 7: Pietari hiilivalkealla
Suuren neuvoston luota Jeesus vietiin maaherran palatsille tuomittavaksi. Oli jo aamuyö ja alkoi tulla kylmä. Pihalla oli paljon ihmisiä ja monet sytyttelivät nuotioita lämmitelläkseen. Myös Pietari oli lämmittelemässä, mutta hänet tunnistettiin Jeesuksen opetuslapseksi.

 

--> Klippi 8: Pilatuksen palatsilla
Pilatus ei löydä mitään syytä tuomita Jeesusta. Lainopettajat ovat toista mieltä. He kannustavat äänekästä väkijoukkoa painostamaan Pilatusta ja huutamaan "Ristiinnaulitse!" Pilatus joutuu myöntymään.
 

 

--> Klippi 9: Golgata - Sadanpäämies Markus
Sadanpäämies Markus on viettänyt unettomia öitä. Jeesuksen ristiinnaulitseminen ja tapahtumat ristillä eivät ole jättäneet häntä rauhaan. Tämä ei ollut ihan tavallinen ristiinnaulitseminen.
 

 

 

 


 

--> Klippi10: Tyhjä hauta
Jeesuksen hauta on tyhjä. Maria ja Johanna ovat surullisia ja ymmällään. Mihin Jeesus on viety? Yllättävä tapahtuma haudalla kuitenkin muuttaa koko tilanteen. Suru vaihtuu iloksi.

 

 

 


 

 

--> Klippi 11: Jeesus elää!

Jeesus elää! Monet saivat nähdä hänet omin silmin - niin uskomattomalta kuin se tuntuikin. Opetuslapset olivat iloisesti hämmentyneitä. Jeesus antoi seuraajilleen tehtävän: mennä ja tehdä kaikki kansat hänen opetuslapsikseen kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.

Tänäkin pääsiäisenä saamme iloita Jeesuksesta, joka elää!









Pääsiäisvaelluksen yleisökierrokset olivat hiljaisella viikolla 26.3.-30.3.

"Pääsiäisen tarina on tuttu, mutta näytelmää tehdessä on päässyt sukeltamaan syvemmälle - tarinan henkilöiden ihon sisään, heidän kokemusmaailmaansa. Ei ole mustavalkoista, ehdottoman oikeaa ja väärää, hyvää ja pahaa. On vain ihmisiä, jotka toimivat parhaan kykynsä ja ymmärryksensä mukaan. Tästä näkökulmasta on mielenkiintoista lähteä pohtimaan pääsiäisen tapahtumia. Olen vaikuttunut näyttelijöiden innosta ja vahvasta sitoutumisesta produktioon. On ollut kunnia ohjata heitä ja samalla oppia myös itse. Toivotan Sinut lämpimästi tervetulleeksi katsomaan ja kokemaan vaellusnäytelmän hiljaisella viikolla."

- Rosa Nyman, ohjaaja

Ohjaus              Rosa Nyman
Käsikirjoitus     Antti Sevanto / Rosa Nyman
Lavastus           Tapio Rantanen
Puvustus          Heidi Kuitunen
Valaistus          Otso Salminen
Tuottaja           Tarja Karhu.

Mukana suurin joukko vapaaehtoisia tanssijoina, näyttelijöinä, ompelijoina, muusikkoina, oppaina, rakentajina, purkajina, lipun jakajina ja kahviossa palvelevina.

Vaelluslaulu   säv. ja san. Rosa Nyman
Lähetyskäsky säv. Rosa Nyman