Kesäillan konsertit 2017

Sinivalkoisia säveliä Järvenpään kirkossa

Tänä kesänä seurakunta juhlii konserttisarjallaan 100-vuotiasta Suomea. Kaikkien konserttien kantavana teemana on suomalainen musiikki. Konsertit ovat olleet erittäin suosittuja ja saaneet kuulijoilta kiitosta. Vuorossa on viimeinen.

- Monesti ei edes tule ajatelleeksi, että jokin urkukappaleena pidetty teos onkin alun perin sävelletty esimerkiksi sinfoniaorkesterille, vinkkaa johtava kanttori Mikko Haapaniemi. Hänen lisäkseen viimeisessä Kesäillan konsertissa musisoivat urkurit Heikki Ruokonen ja Toni Hintsala.

Urut soivat viimeisessä kesäillan konsertissa

Tiistaina 22.8. on sarjan viimeisen konsertin aika. Silloin musisoimassa ovat seurakunnan omat urkurit Heikki Ruokonen, Toni Hintsala ja Mikko Haapaniemi, jotka taiteilevat suomalaisten urkusävellysten ja itse tekemiensä sovitusten parissa. Sovituksia kuullaan mm. Sibeliuksen suosituista kappaleista.

Erilaiset sovitukset ovat hyvin tyypillisiä urkukirjallisuudessa ja monesti ei edes tule ajatelleeksi, että jokin urkukappaleena pidetty teos onkin alun perin sävelletty esimerkiksi sinfoniaorkesterille. Urkuja voidaan ajatella eräänlaisena puhallinorkesterina, joten se on hyvin kiitollinen instrumentti sovitusten tekemiselle. Sovitusten lisäksi konsertissa kuullaan alkuperäisiä urkusävellyksiä mm. Oskar Merikannolta ja Heikki Klemetiltä.

Ti 22.8. klo 20 Järvenpään kirkossa. Kansallisaarteita uruilla, Heikki Ruokonen, Mikko Haapaniemi, Toni Hintsala, urut. Ohjelma 10 €.

Kesäillan konserttisarja 2017
Kesäillan konsertit 2017