Maata Näkyvissä 2017 - Retkitiedote (tiedoksi myös vanhemmille)

Olet ilmoittautunut mukaan Järvenpään ja Keravan seurakuntanuorten yhteiselle lauantairetkelle Maata Näkyvissä -tapahtumaan Turkuun. Matka toteutuu la 18.11. bussilla tällä hetkellä kuuden järvenpääläisosallistujan ja yli 20 keravalaisosallistujan voimin. Seuraavassa hieman tärkeimpiä tietoja retkestä. Huom! Lue tämä sivu vielä tapahtumaa edeltävänä perjantaina huolella läpi, sillä joitakin retkipäivityksiä saattaa vielä tulla.

Lähtö la 18.11. aikaisin aamulla klo 6.50 Järvenpään kirkon alaparkkipaikalta.
Paluu su 19.11. aamuyöstä n. klo 2.00 kirkon alaparkkipaikalle (josta suunnitteilla tarvittaessa kotiinkuljetus Jarskin kyydillä).

Järvenpääläisryhmän festariretken vastaava ohjaaja on Jarski eli nuorisotyönohjaaja Jari V. Niemi. Huom! Laita puhelimesi yhteystietoihin ja anna myös vanhemmillesi Jarskin puhelinnumero 040 043 1638 jo ennen matkaa. Antamasi yhteystiedot kotinumeroineen ovat Jarskin tiedossa. Ainakin järvenpääläisretkiryhmän sisäistä viestittelyä varten perustetaan myös oma WhatsApp-ryhmä, jolloin tarvittaessa festarihelppiä ja -vinkkejä on saatavilla muiltakin.

Keravalaisryhmän vastaava ohjaaja on Miksu eli nuorisotyönohjaaja Mikael Björkas. Huom! Laita myös Miksun numero yhteystietohin: 040 037 8062.

Festariretken hinta on 40 €, joka tulee maksaa ennen retkeä. Maksulomake lähetetään verkkomaksulomakkeena reilua viikkoa ennen tapahtumaa koteihin ilmoittautumisen yhteydessä annettuun maksajan meiliosoitteeseen. Maksu sisältää festarilipun ruokailuineen (lounas ja päivällinen, ei aamu- eikä iltapalaa),  tapahtumineen, matkat ja tapaturmavakuutuksen seurakunnan puolelta.

Huom! Ota mukaan jonkin verran evästä! Keravalaiset tekevät myös meille hieman sämpylää ja mehua menomatkan aamupalaksi. Emme siis pysähdy matkalla aamupalalle. Paluumatkallakaan ei ole iltapalaa, joten tässä kohtaan joku oma eväs olisi hyvä. Tapahtumapaikalla on myös kanttiineja, joista voi ostaa hieman purtavaa. Kanttiinit saattavat olla kuitenkin ajoittain hieman ruuhkaisia.

Omaa rahaa voit ottaa harkinnanvaraisesti. Festariretken houkuttelevia rahanreikiä ovat tapahtuman kanttiinit ja erilaisten festari- ja kristillisten tuotteiden myyntikojut (myynnissä esim. kirjoja, äänitteitä, paitoja ja oheistuotteita).

Pieni reppu on osoittautunut aika käyttökelpoiseksi festareilla. Sinne voi jo lähtiessään pakata esim. hieman välipalaa ja juotavaa (pulloja, tölkkejä tai säilykepurkkeja ei saa viedä tapahtumiin, mutta avaamattomat 2 dl mehutetrat ovat sallittuja), kännykän ja laturin, kynän, hieman paperia tai muistivihon, pari laastaria ja tapahtuma-aikana tarvitsemansa lääkkeet. Jos harrastat kuvaamista enemmänkin, kannattaa ottaa kamera ja jalusta mukaan. Huom! Turvallisuutemme tähden järjestäjät tarkistavat reppumme ja laukkumme aina päätapahtumapaikkojen ovilla. Varaudu tähän. Lue lisää tapahtuman --> turvallisuusohjeista

Tavarat, joita et festaripaikalla tarvitse, voi jättää bussiin. Bussi ei kuitenkaan ole tapahtuman aikana auki tai välttämättä edes paikalla vasta kuin vasta illalla ennen paluumatkaa. Ota siksi kaikki tarpeellinen tavara mukaan bussista.

Vaatetus. Säänmukainen vaatetus matkalle. Tapahtumat ovat kaikki sisätiloissa, joskin illan päätöstapahtumaan voi joutua jonkin aikaa jonottelemaan ulkona. Useimmiten jono on kuitenkin liikkunut nopeasti. Itse halli on aluksi raikkaan viileä, mutta osallistujamassa lämmittää sen osallistumisellaan nopeasti. Paksupohjaiset kengät jalkaan tai välisukat varalle reppuun voivat olla hyvä valinta.

Retki on savuton ja päihteetön. Tämä tarkoittaa, että päihteiden hallussapito, käyttö tai vaikutuksen alaisena esiintyminen ovat ehdottomasti kielletty. Retkellä noudatetaan retkestä vastaavien ohjaajien turvallisuus- ja toimintaohjeita. Rikkomuksista ja laiminlyönneistä viestitään koteihin retken aikana tai mahdollisimman pian sen jälkeen.

Tapahtuman konserteissa tarkkaillaan hyvin äänentasoja, mutta käytäntö on osoittanut, että korvia kannattaa kuitenkin suojata. Jos sinulla on omat korvatulpat, ota mukaan. Seurakunnan puolesta niitä yritetään muistaa myös ottaa mukaan riittävästi kaikille.

Puhelin- ja dataliikenne tapahtumassa saattaa ajoittain takkuilla, vaikka tapahtumayhteyksiä viime vuosina onkin tehostettu. Viestiliikennettä on paljon tämänkokoisessa tapahtumassa. Myös messukeskuksen ja hallin rakenteet saattavat hieman häiritä kuuluvuutta. Paras kuuluvuus onkin ollut ulkona, messukeskuksen pihalla.

Tapahtumassa on ensiapupiste ja Suomen Punaisen Ristin punaisin ristiliiven varustetut päivystäjät. Järjestyksenvalvojia on runsaasti ja he osaavat opastaa ensiapupisteelle. Myös meillä on mukana lääke- ja ensiapulaukku. Lähdemme tietysti siitä, ettemme tarvitse näitä palveluja. Kaikissa haavereissa ja mitä-tehdä-tilanteissa tulee viestiä heti Jarskille.

Lisätietoja retkestä Jarskilta, p. 040 043 1638 tai jari.niemi@evl.fi

Muuta

--> Maata näkyvissä 2017
--> Lauantain ohjelma

Maata Näkyvissä -festarit on pohjoismaiden suurin vuosittainen nuorten kristillinen tapahtuma, joka järjestään tulevana viikonloppuna Turussa jo 33. kerran.

[Julkaistu su 5.11.2017 klo 22.45]