Omenapuun istutus Reformaatiojuhlassa helatorstaina

Tule mukaan sekä juhlistamaan reformaatiota että istuttamaan Wittenbergin Reformaation puiston sisarpuuta!

Saksan Wittenbergissä, jossa Luther naulasi 95 teesiään linnankirkon oveen  31.10.1517, on muutettu entinen neuvostotukikohta ekumeeniseksi Reformaation puistoksi. Puistossa on yhteensä 500 puuta jotka on lahjoitettu ja istutettu eri kirkkokuntien edustajien taholta eri puolilta maailmaa. Kirkkovaltuustomme puheenjohtaja Jouko Porkka oli toukokuun alussa Wittenbergissä istuttamassa Järvenpään seurakunnan lahjoittaman puun Reformaation puistoon. Mukana oli myös muun muassa seurakuntalainen ja Kirkon koulutuskeskuksen johtaja Kari Kopperi, joka istutustilaisuudessa kasteli puun.  Järvenpään seurakunnan istuttama puu on lännenambrapuu (Liquidambar styraciflua), joka on hienoimmillaan syksyllä ruskan aikaan.

Tekstinä tilaisuudessa oli 1. Kor 3: 7, 9

"Niin ei siis istuttaja ole mitään, eikä kastelijakaan, vaan Jumala, joka kasvun antaa. Sillä me olemme Jumalan työtovereita; te olette Jumalan viljelysmaa, olette Jumalan rakennus."

Ekumeenisessa puistossa olevan puumme numero on 398. Kirkkokuntien rajat ylittävä ekumenia osoittaa halua ylittää jakolinjat ja muuttaa aseet elämäksi. Järvenpäähän Kirkonmäelle istutetaan helatorstain Reformaation merkkivuoden juhlassa sisarpuu. Näitä sisarpuita, joista Järvenpäähän istutettava puu on yksi, kasvaa kaikkialla maailmassa. Ne yhdessä ympäri maailman muistuttavat seurakuntien halusta rakentaa rauhaa ja keskinäistä ymmärrystä. Reformaation merkkivuoden tunnus on omenapuu. Se viittaa toivoon, kasvamiseen ja tulevaisuuteen.

Tule mukaan juhlistamaan Reformaation 500-juhlavuotta helatorstaina Kirkonmäelle!

Kaikille avoin juhla alkaa klo 13 juhlamessulla, jonka jälkeen Kirkonmäellä on keittoa soppatykistä, kahvitarjoilua, omenapuun istutus ja rukoushetki, Make Perttilän bändi sekä kirjanäyttely "Luther kirjallisuudessa". Lapsille on omaa ohjelmaa lasten teltassa ja ilmapallojakin.

Reformaation merkkivuoden juhla 25.5.2017

Jouko Porkka istuttamassa Järvenpään seurakunnan puuta Wittenbergin Reformaation puistoon.

Armoa 2017! Reformaatio 500 vuotta.