Reformaation 500-vuotisjuhla

Sunnuntaina 19.11. kello 15.00

Lämpimästi tervetuloa Reformaation merkkivuoden juhlaan!

Pysykää lujina - Sanaa ja Säveliä reformaation hengessä

Raamattuluennot klo 15-17:
Millainen uskonpuhdistus on tarpeen tänään? Ilkka Rytilahti
Pysykää siinä lujina! Martti Luther ja 1. Pietarin kirje, Pekka Mäkipää

Musiikkia esittävät Heikki Ruokonen ja Prima Vista.

Lastenhoito järjestetty raamattuluentojen aikana.

Ilta jatkuu puheen ja musiikin merkeissä:

klo 17.15 kahvitarjoilu

klo 18 Valoksi elämäsi polulle - konsertti, Jaana Pöllänen

Mukana myös Petri Repo ja Jari Araneva.

Lue lisää: Valoksi elämäsi polulle - konsertti

Järj. Kansanlähetys, lähetysyhdistys Kylväjä ja Järvenpään seurakunta

Omenapuu istutettiin Reformaatiojuhlassa helatorstaina 25.5.2017

Saksan Wittenbergissä, jossa Luther naulasi 95 teesiään linnankirkon oveen  31.10.1517, on muutettu entinen neuvostotukikohta ekumeeniseksi Reformaation puistoksi. Puistossa on yhteensä 500 puuta jotka on lahjoitettu ja istutettu eri kirkkokuntien edustajien taholta eri puolilta maailmaa. Kirkkovaltuustomme puheenjohtaja Jouko Porkka oli toukokuun alussa Wittenbergissä istuttamassa Järvenpään seurakunnan lahjoittaman puun Reformaation puistoon. Mukana oli myös muun muassa seurakuntalainen ja Kirkon koulutuskeskuksen johtaja Kari Kopperi, joka istutustilaisuudessa kasteli puun.  Järvenpään seurakunnan istuttama puu on lännenambrapuu (Liquidambar styraciflua), joka on hienoimmillaan syksyllä ruskan aikaan.

Tekstinä tilaisuudessa oli 1. Kor 3: 7, 9

"Niin ei siis istuttaja ole mitään, eikä kastelijakaan, vaan Jumala, joka kasvun antaa. Sillä me olemme Jumalan työtovereita; te olette Jumalan viljelysmaa, olette Jumalan rakennus."

Ekumeenisessa puistossa olevan puumme numero on 398. Kirkkokuntien rajat ylittävä ekumenia osoittaa halua ylittää jakolinjat ja muuttaa aseet elämäksi. Järvenpäähän Kirkonmäelle istutetaan helatorstain Reformaation merkkivuoden juhlassa sisarpuu. Näitä sisarpuita, joista Järvenpäähän istutettava puu on yksi, kasvaa kaikkialla maailmassa. Ne yhdessä ympäri maailman muistuttavat seurakuntien halusta rakentaa rauhaa ja keskinäistä ymmärrystä. Reformaation merkkivuoden tunnus on omenapuu. Se viittaa toivoon, kasvamiseen ja tulevaisuuteen.

Jouko Porkka istuttamassa Järvenpään seurakunnan puuta Wittenbergin Reformaation puistoon.

Armoa 2017! Reformaatio 500 vuotta.