Soli deo gloria – Unkarin reformaation viisi vuosisataa

Reformaatio Unkarissa - näyttely avoinna seurakuntasalissa sunnuntaihin 26.11 asti. Soli deo gloria – Unkarin reformaation viisi vuosisataa –näyttelyyn kuuluu 17 roll-up –taulua värikkäin kuvituksin ja englanninkielisin tekstein.

Näyttely sijoittaa protestantismin aatehistorialliseen yhtenäisjärjestelmään. Näyttely kuvaa protestantismin edeltävät vaiheet, syntymisen olosuhteet, kirkollisen merkityksen, osuuden Unkarin historiassa, kirkon ja yhteiskunnan uudistuksessa. Näyttely kertoo, kuinka Transilvaniasta muodostui Unkarin reformaation keskus sekä reformaation vaikutuksen historiankirjoituksessa, tieteellisessä elämässä, kansalliskielen käytössä, unkarin kielen, kirjallisuuden sekä musiikin rikastuttamisessa. Näyttely esittelee Unkarin protestantismin suuret hahmot, merkittävät kollegiumit sekä muutaman kuuluisan opettajan ja oppilaan.

Näyttelyyn kuuluu 17 roll up -taulua, taulun koko on 120 x 200 cm eli 20 cm leveämpi kuin tavallinen roll up -taulu. Näyttelyssä on englanninkielinen teksti.

Yhteistyössä Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksen kanssa.