Turvallisuus

Rippikoulussa on kolme aikuista työntekijää 25 nuoren ryhmässä. Lisäksi mukana on joukko 16–20 -vuotiaita koulutettuja isosia. Tullessasi rippikouluun sitoudut samalla sen pelisääntöihin. Niitä ovat mm. päihteettömyys ja savuttomuus. Terveys- ja käyttäytymisvaikutusten takia ei leirillä käytetä energiajuomia. Alkoholin ja huumeiden hallussapito tai käyttö rippikoulussa aiheuttavat rippikoulun keskeytymisen.

Tarkemmat turvallisuusasiat käydään läpi rippikoulun alkaessa. Rippikoululaiset on vakuutettu ryhmätapaturmavakuutuksella. Se kattaa leirillä aiheutuneista tapaturmista syntyneet kulut. Seurakunta ei vastaa leiriläisten omista tavaroista. Esimerkiksi silmälasit ja puhelimet ovat leiriläisten omalla vastuulla.

Rippikoulun alkaessa ohjaajat kertovat säännöistä tarkemmin. Seuraavia asioita voit pohtia jo nyt:

1. Rippikouluun tulija sitoutuu noudattamaan ilmoitettua päiväohjelmaa ja sääntöjä sekä ohjaajien ohjeita.
  2. Hyvät käytöstavat ovat tarpeen, fyysinen ja henkinen väkivalta eivät ole sallittuja. "Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille." Matt. 7:12.
  3. Päihdyttävien aineiden sekä tupakkatuotteiden tuominen ja käyttäminen on kielletty. Myöskään energiajuomia ei rippikoulussa käytetä.
  4. Jokainen korvaa aiheuttamansa vahingot itse.
  5. Rippikoulun ohjaajilla on oikeus ottaa talteen häiritsevät tavarat, esim. kännykät ja MP3-soittimet.
  6. Rippikoulun ohjaajalla on oikeus ottaa yhteys leiriläisen huoltajiin sekä tarvittaessa poistaa leiriläinen leiriltä.

Rippileiriä varten saat työntekijöiltä tarkempia ohjeita esim. siitä, mitä leirille otetaan mukaan ja mitä ei tarvita, jotta leirielämä olisi mukavaa ja turvallista kaikkien kannalta.

Maksuvapautus

Rippikoulusta on mahdollista hakea osittaista tai kokonaista maksuvapautusta. Maksuvapautus tulee hakea ennen laskun eräpäivää. Kesän rippikoulujen laskujen eräpäivä on toukokuun ensimmäisen vkon perjantai.  Maksuvapautuslomake liitteineen palautetaan kirjekuoressa kirkkoherranvirastoon, Kirkkotie 1, otsikolla "diakoniatoimisto"

Verkkomaksulinkit lähetetään vkolla 14 ilmoittautumislomakkeessa olevan sähköpostiosoitteeseen. Huom! kännykällä lasku ei välttämättä aukea!

Jos laskua ei ole näkynyt toukokuun toiseen viikkoon mennessä, on hyvä tarkistaa roskapostikansio.

Maksuvapautuslomake

Turvatietolomake

Rippikoulua varten jokainen täyttää myös turvatietolomakkeenlomakkeen, joka palautetaan rippikoulun omalle ohjaajalle hänen antamiensa ohjeiden mukaan. Tiedot ovat luottamuksellisia.

Minä-kertomus

Rippikoulussamme me ohjaajat haluamme tutustua nuoriin mahdoillisimman hyvin. Minä - kertomus auttaa sekä nuorta miettimään omia ajatuksiaan ja meitä ohjaajia tutustumaan nuoriin.

Minä-kertomus palautetaan rippikoulun ohjaajalle. Kertomus on luottamuksellinen.

Valokuvaus konfirmaatiossa

Valokuvaaja Juha Vääräkangas kuvaa konfirmaatioissamme. Konfirmaatiokuva otetaan pääsääntöisesti konfirmaatioharjoituksissa, yksityiskuvia otetaan n 2 tuntia ennen konfirmaatiota. Yksityiskuvaan ei tarvitse varata aikaa. Tunnukset nettitilausta varten jaetaan todistusten jaon yhteydessä. Esitteessä yhteystiedot.

Valokuvausesite

Kevään ennakkojakso

LEDI

eli diakonian ja lähetyksen teemapäivä. Rippikoulu vilisee outoja sanoja, esimerkiksi diakonia ja lähetys. Ledipäivän jälkeen homma on hanskassa, saat tietoa tosielämän supersankareista – diakoneista – ja pääset tutustumaan lähetystyöhön. Myös tähän päivään osallistuvat kaikki Järvenpään seurakunnan riparit. Myös tähän päivään osallistuvat kaikki Järvenpään seurakunnan riparit. Tarkan ajan saat rippikoulun ohjaajalta. Ledi-päivä on LAUANTAINA 14.4, oman ryhmäsi ajan löydät starttikirjeestä.

RIPPIKOULUKARUSELLI

Karuselliin kuuluu olennaisesti musiikki – tässä ennakkopäivässä se on pääosassa! Karusellin kyydissä selviää, kuinka monta pilliä on Järvenpään kirkon uruissa ja mikä on NSV. Tämäkin kuuluu ripareiden yhteisiin tapahtumiin. Karusellit pyörii TORSTAINA 17.5. KLO 17-18.30.

GOSPELKONSERTTI

Rovastikunnallinen musatapahtuma järjestetään nyt ensimmäistä kertaa, LAUANTAINA 5.5. Musisoimassa on NNS, joka on "elävällä musiikilla höystettyä räppiä esittävä kvartetti – näin NNS itsensä kiteyttää. Bändin jäsenet ovat Jesse, Pekka, Onni ja Tuomas. Pojat olivat jamittelusession jälkeen miettineet että voisi perustaa bändin, jonka nimi on NNS ja logossa on ananas. Miksi he haluavat assosioitua ananakseen, sitä ei tarina kerro.– Nimi saa olla mysteeri. Siinä on kolme hienoa kirjainta. Mutta ääntäminen on änänäs ja taivutus änänässän, pojat selittävät.

Musiikillisia esikuvia ovat Petteri Sariola vahvalla kitarabiitillään ja Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana suomenkielisen räpin visionääreinä.

– Siinä on kiehtonut se, miten taitavasti suomen kieltä osataan käyttää ja riimitellä. Sillä me halutaan itsekin päästä leikkimään, he nauravat."

NNS löytyy facesta nimellä "NNS" ja Instagramista "nnsyhtye"

JUMALANPALVELUKSET

Jumalanpalveluskäynnit kuuluvat oleellisena osana ennakkojaksoon. Kysy vanhemmiltasi, kuinka monta kertaa heidän piti käydä sunnuntain messussa – meillä käydään kolme kertaa. Nämä käynnit tehdään oman ryhmän kanssa. Päivämäärät löytyvät starttikirjeestä.

OMAN RYHMÄN TAPAAMISET

On tärkeää nähdä, keitä muita on samalla riparilla. Oman ripariryhmän tapaamisia on keväällä 1–5.

RYHMÄKOHTAINEN VANHEMPAINILTA

Jokaisella rippikouluryhmällä on oma vanhempainilta, jonka ajankohta on kotiin tulevassa kirjeessä.

ULKOLÄKSYT

Rippikoulussa opetallaan ulkoa muutamia kristinuskoon liittyviä perusjuttuja, mm. uskontunnustus ja Isä meidän. Ei hätää, kukaan ei ole "jäänyt luokalle" siksi, ettei olisi osannut ulkoläksyjä. Kannattaa silti tsempata!

POISSAOLOT

Rippikoulu on kokonaisuus ja poissaoloja on vaikea korvata. Jos kuitenkin tiedät, että poissaoloja tulee, ota yhteys oman rippikoulusi ohjaajaan ja sovi asiasta.

isonene