Kesäillan konserttisarja 2017

Sinivalkoisia säveliä Järvenpään kirkossa

Tiistaina 6.6. klo 20 alkavat perinteikkäät Kesäillan konsertit Järvenpään kirkossa. Tänä kesänä seurakunta juhlii konserttisarjallaan 100-vuotiasta Suomea. Kaikkien konserttien kantavana teemana on suomalainen musiikki.

Tiistaina 13.6. klo 20 lavalle astuu Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan jousiorkesteri solisteineen.

Orkesteri, joka soittaa n. 20 muusikkoa, on yksi Varusmiessoittokunnan monipuolisimmista yhtyeistä, jonka repertuaari koostuu niin jousimusiikin klassikoista kuin kevyemmästä viihdemusiikista. Tämän konsertin ohjelmassa on pääasiassa suomalaista musiikkia ja näin konsertti liittyy konserttisarjan teemaan Suomi 100 – sinivalkoisin sävelin.

Illan ohjelman aloittaa juhlallisesti Toivo Kuulan Nuijamiesten marssi. Sitä seuraa Einojuhani Rautavaaran kuuluisa sarja Pelimannit, joka alun perin on sävelletty pianolle, mutta jonka säveltäjä itse sovitti jousiorkesterille 20 vuotta alkuperäisen sävellyksen julkaisun jälkeen. Se koostuu viidestä pienestä kappaleesta, joiden melodiat pohjautuvat suomalaiseen kansanmusiikkiin.

Suomalaisten klassikoiden lomassa virkistävän tuulahduksen ulkomailta tuo tangoistaan tunnettu argentiinalainen säveltäjä Astor Piazzolla ja 1700-luvun saksalainen säveltäjä Carl Stamitz ja ohjelman kevyemmässä osiossa vilahtaa tuttuja iskelmiä ja Apocalyptican tuotantoa.

Illan päättää isänmaallisesti säveltäjämestarimme Jean Sibeliuksen Jääkärimarssi, joka ei juuri esittelyjä kaipaa.

Kesäillan konsertit Suomi 100 – sinivalkoisin sävelin tiistaisin klo 20 Järvenpään kirkossa.
Ohjelma 10 €/konsertti.

Ti 6.6. Luomisen juhlaa täynnä. Canzonetta Nova ja jousikvartetti, johtaa Elina Rantamäki

Ti 13.6. Isänmaalle. Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan jousiorkesteri, johtaa Tommi Suutarinen.

Ti 20.6. Suomalaista pianon taikaa, Janne Mertanen, piano

Ti 1.8. Kaunis kannel soi, Ida Elina, konserttikantele

Ti 8.8. Kesäyö kirkkomaalla, Silja Aalto, sopraano, Minttu Siitonen, piano

Ti 15.8. Sydämeni Suomessa, Maria Kalaniemi, harmonikka