Parisuhde paremmaksi

”Ensimmäinen parisuhdekurssi oli mullistava kokemus, miten paljon hyvää yksi viikonloppu tuokaan. Lähdimme mukaan vapaaehtoistyöhön, koska haluamme jakaa oivalluksiamme ja uskomme vertaistukeen. Meitä kiehtovat ihmisten välinen vuorovaikutus ja suhteen kehittäminen. Riidatkin johtuu usein huonosta kommunikaatiosta. Parisuhteessa vuorovaikutus merkitsee valtavasti; siinä voi loputtomasti kehittyä.”

Marja Vepsä-Taipale ja Marko Taipale

Parisuhdekurssi lapsiperheille

Pe 1.9.2017 klo 18–20

La 2.9.2017 klo 9.30–16

Loutin seurakuntatalossa, Harjutie 2, Järvenpää

Kuinka päästä parempaan yhteyteen puolison kanssa? Mikä estää rakentavan vuorovaikutuksen?  Tervetuloa viettämään päivää oman kumppanin ja muiden samassa elämäntilanteessa olevien parien kanssa. Teemoina ovat vuorovaikutustaidot ja myötäeläminen parisuhteessa.

Lastenhoito on järjestetty. Hinta 50 €/perhe Järvenpään seurakunnan jäseniltä ja 70€/perhe muilta. (sis. iltapalan pe ja lounaan la lapsille ja aikuisille, materiaalin ja lastenhoidon). Kurssille mahtuu mukaan kuusi paria.

Ohjaajina toimivat Marja Vepsä-Taipale ja Marko Taipale.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset p. 050 577 4450, pauliina.nurminen@evl.fi.

Palautetta edellisille kursseille osallistuneilta:

”Lämmin kiitos päivästä. Tästä sai konkreettisia eväitä arkeen.”

”Hyvä kurssi, joka antoi uusia ajatuksia eri asioihin. Oli mukava,

että tähän oli varattu riittävästi aikaa ja lapsille oli järjestetty hoito.”

”Paljon hyödyllisiä asioita ja teemoja, joista voi jatkaa keskustelua kotona."

”Jäyhienkin oli helppo osallistua.”

Vuorovaikutustaidot parisuhteessa -Viikonloppuleiri

22.9.–24.9.2017 Leiriniemessä, Järvenpään seurakunnan leirikeskuksessa, Kalarannantie 3, Ohkola

• Kuinka kuuntelen toista?

• Miten ilmaisen itseäni?

• Mitä on riitely?

• Miten tunteet vaikuttavat
    vuorovaikutustilanteessa?

• Voiko ristiriitoja ratkaista luovasti

Tällä kurssilla keskitytään ensisijaisesti vuorovaikutustaitojen opiskeluun. Kurssilla opetellaan puhumiseen, kuuntelemiseen ja ristiriitojen ratkaisemiseen liittyviä taitoja. Kurssi soveltuu kaikenikäisille pareille. Huom! Ei sovi akuutissa kriisissä oleville pareille. Lapsia ei voi ottaa mukaan.

Ohjaajat: Minka ja Jarkko Hauta-aho

Hinta: 280 €/pari (Järvenpään, Keravan, Tuusulan seurakunnan jäsenet) 330 € muut, sisältää täysihoidon.

Ilmoittautuminen sähköpostilla tai puhelimitse p. 050 577 4450, pauliina.nurminen@evl.fi

Parisuhde myötätuuleen!

Myötäelämällä rakentavaan vuorovaikutukseen -parisuhdekurssi

27.–29.10.2017 Leiriniemessä, Kalarannantie 2, Ohkola

Mistä tunteet kertovat? Mitä tarvitsen? Mitä on myötäeläminen? Muun muassa näihin kysymyksiin etsitään vastauksia Myötäelämällä rakentavaan vuorovaikutukseen -kurssilla. Kurssi on tarkoitettu kaikenikäisille pareille. Kurssille ei voi ottaa mukaan lapsia.

Rakentavan vuorovaikutuksen mallissa on aineksia monista parisuhdetyön muodoista, mutta keskeisesti se nojaa myötäelämisen taitoon (NVC). Myötäelämisellä tarkoitetaan elämistä ilman vaatimusta itseään ja toista kohtaan.

Hinta (sis. kurssimateriaalin ja täyshoidon) 300 €/pariskunta Järvenpään, Keravan ja Tuusulan seurakuntien jäseniltä ja ei-jäseniltä tai muualta tulevilta 350 €/ pariskunta. Kurssimaksuun sisältyy kirja Myötäelämällä rakentavaan vuorovaikutukseen, joka lähetetään kullekin osallistujaparille etukäteen.

Ohjaajapareina ovat Liisa ja Pertti Puronen Tampereelta sekä Marja Vepsä-Taipale ja Marko Taipale Järvenpäästä.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: p. 050 577 4450, pauliina.nurminen@evl.fi

Rikasta minua - parisuhdeviikonloppu

17.–19.11.2017 Nuottakodossa, Keravan seurakunnan leirikeskuksessa Vihdissä

RIKASTA MINUA -parisuhteen rikastuttamisviikonloppu auttaa kohti uusia vuorovaikutustapoja:
• olemassa olevan hyvän merkille paneminen ja sanoittaminen
• toiveiden ja tarpeiden rakentava ilmaiseminen
• läheisyyden merkityksen lisääntyminen
• arkisen ristiriitatilanteen ratkaiseminen.
Kurssilla keskitytään suhteen vahvuuksiin ja mahdollisuuksiin. Tämän lisäksi etsitään yhteisiä konkreettisia tavoitteita ja keinoja niiden toteuttamiseen arjessa. Tämä on se kurssi, jolla puolisoon voi rakastua uudelleen!
Ei sovi akuutissa kriisissä oleville pareille. Lapsia ei voi ottaa mukaan.

Täysihoitomaksu 280 €/pari Järvenpään, Keravan ja Tuusulan seurakuntien jäsenet, 330€/pari muut.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset p. 050 577 4450, pauliina.nurminen@evl.fi

Sydän hiekalla