Musiikki

Järvenpään seurakunnassa toimii viisi kuoroa ja lapsikuoro. Yhteistyötä tehdään myös paikallisten kuorojen, Keski-Uudenmaan musiikkiopiston ja paikallisten muusikoiden kanssa. Konserteissa kuullaan korkeatasoisia vierailijoita Suomesta ja maailmalta.

Musiikilla on suuri merkitys ihmisten välisen yhteyden luojana. Kristus on läsnä ja vaikuttaa myös lauletussa sanassa. Tähän perustuu luterilaisen teologian mukaan musiikin erityinen asema muiden taiteiden rinnalla.

Järvenpään seurakunnassa järjestetään konsertteja, yhteislaulutilaisuuksia ja muita musiikkitilaisuuksia. Musiikilla on erityinen rooli myös jumalanpalveluksessa. Musiikkitilaisuudet löydät tapahtumakalenterista.

Järvenpään seurakunta on mukana myös Puistobluesissa.

Urkuvarttiin voit tulla kuuntelemaan seurakunnan kanttorien musisointia. Urkuvartin pituus on nimensä mukaisesti vartti. Urkuvartit soitetaan Elävän veden kappelissa torstaisin klo 12.
9.2. Heikki Ruokonen, 16.2. Mikko Haapaniemi, 23.2.  ei urkuvarttia!, 2.3. Katri Takala, 9.3. Heikki Ruokonen, 16.3. Antti Vilkko, 23.3. Katri Takala, 30.3. Mikko Haapaniemi, 6.4. Heikki Ruokonen, 13.4. kiirastorstai, ei urkuvarttia, 20.4. Katri Takala, 27.4. Heikki Ruokonen, 4.5. Elina Rantamäki, Mikko Haapniemi, Tuula Saarensola, 11.5. Katri Takala, 18.5. Heikki Ruokonen.

Henkireikä-ilta 12.3.

Henkireikä on hyvän musiikin ja rennon ilmapiirin ilta kaikenikäisille. Tule nauttimaan musiikista ja viettämään mukavaa iltaa. Henkireikä-illassa on lastenhoito. Lue lisää Henkireikä-iltojen omalta sivulta.

Kuvassa Prima Vista. Kuva: Heli Hirvelä Vandermedia/Mosqito-tv

Ystävyydellä, rakkaudella

Konserttisarja kirkossa. Osa konserttisarjan tuotosta menee Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Pe 10.2. klo 19 Kuin taivaisiin, tunnelmallinen konsertti kynttilän valossa. Johanna Ellenberg-Haapaniemi, viulu, Mikko Haapaniemi, piano ja urut. Ohjelma 10 €.

Su 12.2. klo 19 Beau soir, pianomusiikkia Couperinilta, Sibeliukselta, Ravelilta ja Chopinilta sekä laulumusiikkia Debussyltä. Anna Kuvaja, piano, Elina Rantamäki, laulu. Ohjelma 10 €.

Ti 14.2. klo 19 Ystävänpäiväkonsertti, juhlamusiikkiyhtye Nana, Heikki Ruokonen, Prima Vista. Vapaa pääsy.