Ikkuna Palestiinaan

ke 8.2. klo 18.00

Vanhakirkko

Mediakasvatuksella kansalaistaitoja Palestiinassa

Helmikuun ensimmäisellä viikolla on kouluissa perinteinen sanomalehtiviikko. Sen tarkoituksena on toimia opetuksen ja mediakasvatuksen tukena. Tänä vuonna keskitytään oikean uutisen tunnistamiseen. Konfliktialueilla kuten Israelissa ja Palestiinalaisalueilla on paljon uutiskynnyksen ylittäviä tapahtumia. Niistä kertoviin uutisiin kuten kaikkiin uutisiin pitää suhtautua varovaisuudella - kaikki uutiset eivät pidä paikkaansa.

Kansanvalistusseura toteutti äskettäin päättyneen kaksivuotisen mediakasvatushankkeen Palestiinassa. Siinä pyrittiin kehittämään toimittajien, järjestöaktiivien ja julkisen sektorin työntekijöiden mediaosaamista yhteistyössä Birzeitin yliopiston kanssa. Tavoitteena oli lisätä osallistujien ymmärrystä median toimintatavoista ja etiikasta. Samalla tarjottiin eri aloilla työskenteleville palestiinalaisille välineitä tuottaa ja arvioida kriittisesti tietoa alueen tapahtumista. Hanke lisäsi siihen osallistuneiden vapaaehtoisten suomalaisten journalistien ja muiden viestinnän ammattilaisten tuntemusta alueesta.

Ikkuna Palestiinaan -illan aiheena on Mediakasvatuksella kansalaistaitoja Palestiinassa. Illan vieraina ovat Karoliina Knuuti ja Pirkko Ruuskanen-Parrukoski Kansanvalistusseurasta.
  • Aikuisille Aikuisille

Linkki avautuu uudessa välilehdessä