Kulttuurien kohtaaminen - kamarimusiikkikonsertti

pe 21.4. kello 19.00

Kulttuurien kohtaaminen - kamarimusiikkikonsertti Järvenpään kirkko

Konsertti Yhteisvastuu-keräyksen hyväksi

Kulttuurien kohtaaminen - palestiinalainen Mazaj-yhtye Jerusalemista

Yhtyeen perusti vuonna 2014 Jerusalemissa viisi nuorta palestiinalaismuusikkoa: Jiries Boullata (piano), Maral Khoury (qanoun), Osama Abu Arafeh (oud), Mohammed Ghosheh (viulu) ja Abdelsalam Sabbah (lyömäsoittimet).

Yhtye sovittaa ja säveltää itse esittämänsä musiikin. Siitä tuli palestiinalaisten parissa nopeasti suosittu - Jo kahtena ensimmäisenä toimintavuotenaan se on ehtinyt esiintyä Jerusalemissa, Ramallahissa ja muualla Länsirannalla kymmenellä festivaalilla, minkä lisäksi se on pitänyt runsaasti muita konsertteja.

Yhtyeen jäsenet luonnehtivat pyrkimyksiään seuraavasti:

"Erilaiset humanitääriset ympäristöt ovat inspiroineet Mazaj-yhtyettä. Sen musiikki nousee palestiinalaisten jokapäiväisestä tuskasta ja kärsimyksestä ja kuitenkin samalla toivontäyteisestä luottamuksesta parempaan tulevaisuuteen. Näitä tuntoja heijastaa musiikkimme, joka ammentaa sisältöä melodioihinsa Jerusalemin majesteetillisten muurien jylhyydestä, sen pyhyydestä ja pyhistä paikoista. Musiikki puhuu voimakkaammin kuin sanat. Kun puhe menettää tehonsa, musiikista tulee sielua vahvistava ravinto totuuden, elämän ja rauhan etsimisessä. Ja kun yön rauha laskeutuu yllemme, se luo turvapaikan unelmillemme ja pyrkimyksillemme. Tälle pohjalle me ankkuroimme toimintamme ja tavoitteemme."

Vapaaehtoinen maksu Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.


Katso myös

ti 7.8. klo 20.00

Järvenpään kirkko

Kesäillan konsertti

Musiikkia kesäiltaan
ti 14.8. klo 20.00

Järvenpään kirkko

Kesäillan konsertti

Musiikkia kesäiltaan
ti 21.8. klo 20.00

Järvenpään kirkko

Kesäillan konsertti

Musiikkia kesäiltaan