Ikkuna Palestiinaan

ti 12.12. kello 18.00

Vanhakirkko

Miten turvataan veden saanti kestävällä pohjalla Gazassa ja Länsirannalla?

Illan vieraamme DI Maija Vidqvist kävi viime keväänä tutustumassa vesitilanteeseen Palestiinalaisalueella Gazassa ja Länsirannalla. Matkalla selvisi, miten sotaa käydään myös vedellä, sen saatavuudella ja laadulla. Gaza on kooltaan vain puolet Mäntsälästä, hänen kotikunnastaan, mutta siellä asuu yli kaksi miljoonaa asukasta. Sen rajanaapurit ovat Israel ja Egypti ja lännessä Välimeri. Suurin osa (yli 90 %) alueella käytettävästä vedestä on pumpattavaa pohjavettä. Pumppausmäärä on niin suuri, että pohjaveden laskiessa merivesi pääsee pohjaveteen. Polttoainetoimitusten vähentämisen Unicefin toimittama EU:n rahoittama meriveden suolanpoistolaitteisto toimii vain 10 % kapasiteetilla.
Genetsaretin järvestä Kuolleeseen mereen johtava Jordan-joki on kutistunut lähes puroksi, koska joesta otetaan matkan varrelta vettä maanviljelyksen ja teollisuuden käyttöön sekä juomavedeksi. Riittääkö vettä Länsirannan palestiinalaisille maanviljelijöille?

Toimitusjohtaja, kemian tekniikan DI Maija Vidqvistin mielestä Gazan ja Kuolleen meren vesitilanne paljastaa alueen kestämättömän veden käytön. Hän pohtii kanssamme, miten muutos kestävään suuntaan saataisiin aikaan.


Katso myös

ma 24.9. klo 18.00

Seurakuntatalon alakerta

Lähetyksen työpaja

Lähetyksen työpaja kokoontuu parittomien viikkojen maanantaisin seurakuntatalon alakerrassa.
ma 24.9. klo 18.30

Elävän veden kappeli

Hanna-ryhmä

Tule tuomaan toivoa naisille!
ti 25.9. klo 14.00

Kirkonkulma

Medialähetyspiiri

Tule kuulemaan ajankohtaista medialähetystyöstä