Ikkuna Palestiinaan

Vanhakirkko

Tutustumme ihmisten arkeen ja juhlaan Palestiinan alueella

Viime kevään kuvia Jerusalemista ja Palestiinasta

Eläkkeellä olevan lakimies Jarmo Korhosen elokuussa Helsingissä pitämän valokuva-näyttelyn teemana oli "Jerusalem, Palestiina, 50 vuotta miehitystä". Hän osallistui Kirkkojen Maailmanneuvoston kansainväliseen EAPPI-ohjelmaan keväällä 2017 (Ecumenical Accompaniment Programme in Palestine and Israel). Ohjelma lähettää vapaaehtoisia ihmisoikeustarkkailijoita Länsirannalle ja Itä-Jerusalemiin. Suomesta lähetetään vuosittain 12-14 tarkkailijaa.

Kolme kuukautta kestävän jakson aikana vapaaehtoiset kokevat, millaista on elää miehityksen alla. He seuraavat ihmisoikeustilannetta ja raportoivat siitä sekä tarjoavat suojelevaa läsnäoloa paikallisille. Toiminta ihmisoikeustarkkailijana tukee alueen haavoittuvaa siviiliväestöä sekä paikallisia toimijoita, joiden päämääränä on oikeudenmukainen rauha ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen. Osallistujat tutustuvat useisiin palestiinalaisiin ja israelilaisiin kansalaisjärjestöihin, jotka pyrkivät edistämään oikeudenmukaista rauhaa sekä lisäämään tietoa alueella vallitsevasta todellisuudesta.

Lentopalloa: kaikille avoin vuoro

Tule pelaamaan lentopalloa!

Jampan seurakuntakoti

Aamukaffet

Aamukaffet tarjolla perjantaisin klo 9-11.

Eläkeläisten lentopallo

Tule pelaamaan lentopalloa!