Miesten ilta

Vanhakirkko

Miesten ilta rehdissä ilmapiirissä - tervetuloa mukaan!

Asevelipapit kirkon uudistajina, alustus TT Pekka Launonen Järvenpäästä
Asevelipappien yhdistys perustettiin asemasotavaiheessa vuonna 1942. Talvisodan aikana papit olivat huolissaan siitä, miten etäällä kirkko oli rintamalla olleista suomalaisista miehistä. Rintamaoloissa papit joutuivat kohtaamaan kaikenlaisia suomalaisia ja näin oli syntynyt aivan uusia yhteyksiä. Asevelipapit korostivat rintamalla sosiaalista vastuuntuntoa ja rinnalla elämistä. Sodan loputtua heidän ihanteenaan oli kansankirkko, jossa kirkko auttaa ja tukee kaikkia suomalaisia.
Asevelipappeihin kuuluivat Seurakuntaopiston johtajana toiminut arkkipiispa Martti Simojoki (1950 - 1951) sekä Seurakuntaopiston opettajina ja johtajina toimineet professori Aarne Siirala (1946 - 1960) ja opetusneuvos Simo Palosuo (1948 - 1972). Simo Palosuo asui Järvenpäässä kuolemaansa (1998) saakka. Hän toimi pitkään seurakunnan luottamustehtävissä.

Yhdessäoloa ja keskustelua elämän avoimista kysymyksistä. Kahvitarjoilu alkaa klo 17.30.

Lentopallo: Kaikille avoin vuoro

Lentopalloa: kaikille avoin vuoro

Vanhakirkko

Näpsäkkäät Näpit

Tule tekemään käsitöitä mukavassa seurassa.

Nummenkylän kerhotupa

Eläkeläisten kerho Nummenkylän kerhohuoneella

Eläkeläisten kerho Nummenkylän kerhotuvassa. Kerhossa kokoonnumme tapaamaan toisiamme, keskustelemaan ja virvoittumaan yhdessäolosta, Jumalan sanasta ja rukouksesta.