Miesten ilta

Vanhakirkko

Miesten ilta rehdissä ilmapiirissä - tervetuloa mukaan!

Asevelipapit kirkon uudistajina, alustus TT Pekka Launonen Järvenpäästä
Asevelipappien yhdistys perustettiin asemasotavaiheessa vuonna 1942. Talvisodan aikana papit olivat huolissaan siitä, miten etäällä kirkko oli rintamalla olleista suomalaisista miehistä. Rintamaoloissa papit joutuivat kohtaamaan kaikenlaisia suomalaisia ja näin oli syntynyt aivan uusia yhteyksiä. Asevelipapit korostivat rintamalla sosiaalista vastuuntuntoa ja rinnalla elämistä. Sodan loputtua heidän ihanteenaan oli kansankirkko, jossa kirkko auttaa ja tukee kaikkia suomalaisia.
Asevelipappeihin kuuluivat Seurakuntaopiston johtajana toiminut arkkipiispa Martti Simojoki (1950 - 1951) sekä Seurakuntaopiston opettajina ja johtajina toimineet professori Aarne Siirala (1946 - 1960) ja opetusneuvos Simo Palosuo (1948 - 1972). Simo Palosuo asui Järvenpäässä kuolemaansa (1998) saakka. Hän toimi pitkään seurakunnan luottamustehtävissä.

Yhdessäoloa ja keskustelua elämän avoimista kysymyksistä. Kahvitarjoilu alkaa klo 17.30.

Miesten raamattupiiri

Miesten raamattupiiri kokoontuu joka maanantai. Tervetuloa miehet!

Naisten lentopallo

Tule mukaan pelaamaan!