Kesäillan konsertti

Maj Lind pianokilpailun finalisti
Hannu Alasaarela, piano

Maj Lind pianokilpailun finalisti

Pianisti Hannu Alasaarela on nuoresta iästään huolimatta kerännyt huomattavan määrän kilpailumenestystä eri kilpailuista. Vuonna 2012 Alasaarela sai ensipalkinnon Leevi Madetoja -pianokilpailussa ja sen jälkeen hänet on palkittu myös Helmi Vesa -pianokilpailussa 2015 ja Tampereen pianokilpailussa 2017. Syksyllä 2017 Alasaarela pääsi kansainvälisen Maj Lind -pianokilpailun finaaliin ainoana eurooppalaisena pianistina.

Ensi tiistaina tämä Oulunsalosta lähtöisin oleva taiteilija tulee päättämään Järvenpään seurakunnan kesäkonserttisarjan ensimmäisen puoliskon. Hän tuo konserttiinsa mukanaan mielenkiintoisen kattauksen pianomusiikkia kolmelta eri vuosisadalta Suomesta ja Puolasta.

Konsertin aloittaa Leevi Madetojan Kuoleman puutarha op. 41, joka on kolmiosainen teos ja se on sävelletty vuosina 1918-1921. Madetoja alkoi säveltää sitä kunnioittaakseen punakaartin uhrina kadonneen veljensä Yrjön muistoa. Sen ensimmäinen osa ilmestyi vuonna 1918, mutta kun teos julkaistiin myöhemmin kokonaisena ei sen yhteydessä ei enää viitattu säveltäjän veljeen.

Dichotomie on suomalaisen säveltäjän ja kapellimestarin Esa-Pekka Salosen kaksiosainen sävellys. Teos valmistui lokakuussa 2000 ja sen kantaesitti Gloria Cheng saman vuoden joulukuussa Los Angelesissa. Alun perin Dichotomiesta oli tarkoitus tulla lyhyt encoretyyppinen kappale, mutta sävellystyön edetessä siitä rupesi kasvamaan kahdenlaista hyvin erilaista musiikkia. Lopulta siitä muotoutui kaksi eri osaa, Mécanisme ja Organisme.

Konsertin päättää pianokirjallisuuden yhden merkittävimmän säveltäjän, Fréderik Chopinin Sonaatti h-molli op.58. Tämä sonaatti on säveltäjän kolmesta sonaatista viimeinen ja se on sävelletty vuonna 1844 kun Chopin eli Keski-Ranskassa. Sonaattia on luonnehdittu aikaisempia sonaatteja kypsemmäksi ja tasapainoisemmaksi ja Chopinin sävelkielen ja saksalaisten hyveiden on sanottu olevan siinä sopusoinnussa.

Hannu Alasaarelan soitto on tehnyt vaikutuksen ihmisiin erityisesti herkkyydellään ja hämmästyttävän laajalla sointivärien spektrillä. Nämä piirteet pääsevät varmasti hyvin esille myös tänä vuonna 50 vuotta täyttävän Järvenpään kirkon harmaiden seinien ympäröiminä.

Kesäillan konsertit Järvenpään kirkossa kesäkuussa ja elokuussa tiistaisin klo 20. Vapaa pääsy, ohjelma 10€
Ti 26.6 Maj Lind pianokilpailun finalisti, Hannu Alasaarela, piano
Ti 7.8 Pianoduon seurassa, Ursula von Lerber ja Christian Erbslöh, piano
Ti 14.8 If Bach knew sax, Saksofonikvartetti The Saxtronauts
Ti 21.8 Rautavaara: Vigilia, Helsingin kamarikuoro, Niall Chorell, Tuukka Haapaniemi, johtaa Nils Schweckendiek

Elävän veden kappeli

Urkuvartti

Tule kuuntelemaan urkumusiikkia Elävän veden kappeliin!

Järvenpään kirkko

Kuorokonsertti

Tule kuorokonserttiin!

Haarajoen kerhohuone

Haarajoen kuoro

Haarajoen kuoro harjoittelee tiistai-iltaisin.