Kesäillan konsertti

"Järvenpään kirkko 50v."

Kotikirkosta katedraaleihin
Pétur Sakari, urut ja virtuaaliurut
Vapaa pääsy, ohjelma 10€.

VIRTAALINEN MUSIIKKIMATKA KATEDRAALEIHIN

Kesän viimeinen Kesäillan konsertti Järvenpään kirkossa. Sokerina pohjalla on urkukonsertti, mutta ei mikään tavallinen sellainen. Konsertissa on esiintymässä suomalainen nuori huippu-urkuri Petúr Sakari, joka soittaa paitsi Järvenpään kirkon urkuja, myös virtuaaliurkuja.

Virtuaaliuruilla tarkoitetaan nykyaikaista digitaaliurkua (ent. sähköurku), jossa urkujen äänimaailma on tallennettu huippuluokan äänitystekniikalla oikeista uruista, jokaisesta pillistä erikseen. Urkujen ääni on toistettavissa niin aidosti kun äänentoistojärjestelmä sen mahdollistaa. Merkittävin ero perinteiseen digitaaliurkuun on se, että virtuaaliurkujen ohjelmisto on tallennettu nykyaikaiseen tietokoneeseen windows tai mac- käyttöympäristössä.

Kesäillan konsertissa kuulemme Euroopan katedraalien upeita soittimia virtuaalisesti. Virtuaaliurkujen maahantuoja Timo Vikman äänittää virtuaaliurut huolellisesti sopimaan juuri optimaalisesti Järvenpään kirkkoon. Äänitystyö on vaativaa ja se vie aikaa enemmän kuin yhden kokonaisen työpäivän. Kaiuttimina käytetään suomalaista huippuosaamista Geneleciä.

Elävän veden kappeli

Urkuvartti

Tule kuuntelemaan urkumusiikkia Elävän veden kappeliin!

Järvenpään kirkko

Kuorokonsertti

Tule kuorokonserttiin!

Haarajoen kerhohuone

Haarajoen kuoro

Haarajoen kuoro harjoittelee tiistai-iltaisin.