Ikkuna Palestiinaan

ti 18.9. kello 18.00

Vanhakirkko

Ikkuna Palestiinaan -illoissa tutustumme ihmisten arkeen ja juhlaan Palestiinan alueella sekä kirkkojen toimintaan ja kristittyjen elämään siellä.

Oikeus vapaaseen liikkumiseen. Illan vieras, pastori Outi Hänninen, kertoo Palestiina-maratonista, joka juostaan Betlehemissä. Maraton nostaa esiin tärkeää perusoikeutta: oikeutta liikkua vapaasti.

Syksyn seuraavat Ikkuna Palestiinaan -illat:

16.10. Vangitut palestiinalaislapset
Länsirannalla pidätetään vuosittain satoja alaikäisiä palestiinalaisia ja asetetaan syytteeseen Israelin sotilastuomioistuimessa. Tämän vuoden alussa oli yli 300 alaikäistä palestiinalaisvankia Israelin vankiloissa. Näiden lasten tilanteesta kertovat kirkollisen työn koordinaattori Janetta Vettenranta Suomen Lähetysseurasta ja psykologi Sirkku Kivistö Psykologien Sosiaalinen Vastuu ry:stä.

13.11. Minun Palestiinani - tuokiokuvia vuosikymmenten varrelta
Diakoni Ilkka Jääskeläinen kertoo, miten palestiinalaisen opiskelijan vastaanottamisesta syntyi elinikäinen ystävyys ja osallisuus laajenevasta kumppanuudesta Palestiinan ja maailman muiden kristittyjen kanssa.

4.12. "Nyt Betlehemiin!"
Betlehem on palestiinalainen kaupunki muurien keskellä. Jeesuksen syntymäkirkkoon tutustuu vuosittain yli miljoona turistia pikavierailulla kaupunkiin. Harvalla turistilla on aikaa tutustua Betlehemin todellisuuteen ja tavata paikallisia kristittyjä. Joulukuisessa illassamme tutustumme myös muihin palestiinalaisalueen pyhiinvaellus- ja turistikohteisiin.


Katso myös

ma 19.11. klo 18.00

Loutin kerhotalo

Gospel-lattarit

Armollinen tanssitreeni kaiken kokoisille ja ikäisille naisille.
ma 19.11. klo 18.00

Seurakuntatalon alakerta

Lähetyksen työpaja

Lähetyksen työpaja kokoontuu parittomien viikkojen maanantaisin seurakuntatalon alakerrassa.
ma 19.11. klo 18.30

Seurakuntatalo

Miesten raamattupiiri

Miesten raamattupiirissä tutkitaan