Ikkuna Palestiinaan

Vanhakirkko

Ikkuna Palestiinaan -illoissa tutustumme ihmisten arkeen ja juhlaan Palestiinan alueella sekä kirkkojen toimintaan ja kristittyjen elämään siellä.

Oikeus vapaaseen liikkumiseen. Illan vieras, pastori Outi Hänninen, kertoo Palestiina-maratonista, joka juostaan Betlehemissä. Maraton nostaa esiin tärkeää perusoikeutta: oikeutta liikkua vapaasti.

Syksyn seuraavat Ikkuna Palestiinaan -illat:

16.10. Vangitut palestiinalaislapset
Länsirannalla pidätetään vuosittain satoja alaikäisiä palestiinalaisia ja asetetaan syytteeseen Israelin sotilastuomioistuimessa. Tämän vuoden alussa oli yli 300 alaikäistä palestiinalaisvankia Israelin vankiloissa. Näiden lasten tilanteesta kertovat kirkollisen työn koordinaattori Janetta Vettenranta Suomen Lähetysseurasta ja psykologi Sirkku Kivistö Psykologien Sosiaalinen Vastuu ry:stä.

13.11. Minun Palestiinani - tuokiokuvia vuosikymmenten varrelta
Diakoni Ilkka Jääskeläinen kertoo, miten palestiinalaisen opiskelijan vastaanottamisesta syntyi elinikäinen ystävyys ja osallisuus laajenevasta kumppanuudesta Palestiinan ja maailman muiden kristittyjen kanssa.

4.12. "Nyt Betlehemiin!"
Betlehem on palestiinalainen kaupunki muurien keskellä. Jeesuksen syntymäkirkkoon tutustuu vuosittain yli miljoona turistia pikavierailulla kaupunkiin. Harvalla turistilla on aikaa tutustua Betlehemin todellisuuteen ja tavata paikallisia kristittyjä. Joulukuisessa illassamme tutustumme myös muihin palestiinalaisalueen pyhiinvaellus- ja turistikohteisiin.

Lentopallo: Kaikille avoin vuoro

Lentopalloa: kaikille avoin vuoro

Vanhakirkko

Näpsäkkäät Näpit

Tule tekemään käsitöitä mukavassa seurassa.

Kirkonkulma

Kirkon lähetyspiiri