Vierne: Messe solennelle

Vierne: Messe solennelle Järvenpään kirkko

Canzonetta Nova, johtaa Anne Viljamaa, Katariina Kopsa, urut.

Tarjolla ranskalaista kuoro- ja urkumusiikkia

Järvenpään kirkossa kuullaan sunnuntaina 25. marraskuuta ranskalaista kuoro- ja urkumusiikkia. Seurakunnan Canzonetta Nova -kuoro osallistuu Messe sollennelle -konsertilla Järvenpään kirkon 50-vuotisen taipaleen juhlintaan tarjoamalla kuulijoilleen mahdollisuuden nauttia vaikuttavasta kuoromusiikista sekä kirkon uruista, soitinten kuningattaresta.

Vuonna 1984 perustettu Canzonetta Nova tunnetaan erityisesti oratoriokuorona, johon kuuluu noin 60 laulajaa. Anne Viljamaa toimii vakituisen kuoronjohtajan kanttori Elina Rantamäen sijaisena. Viljamaa kertoo, että innostava yhteistyö järvenpääläisen kuoron kanssa alkoi jo viime keväänä.

- Oma intohimoni on ihmisäänen rajattomat mahdollisuudet sekä niiden esiin tuominen niin yksinlaulussa kuin kuoroinstrumentissa. Canzonetta Novan kanssa työskentely on ollut innoittavaa etenkin isosta kuorosta johtuvan suuren massan takia. Tämä tuo ilmaisuun valtavasti mahdollisuuksia. Kuorossa on hyvää äänellistä materiaalia ja potentiaalia, mikä nopeuttaa oppimista ja monikerroksellisen kuoron äänen valjastamista musiikin hyväksi. Vierne on kirjoittanut teokseensa todella voimakkaita nyansseja. Konsertissa tullaan kuulemaan kuoron ja urkujen fortissimoa, mutta myös herkempiä ja hiljaisempiakin nyansseja, kuoronjohtaja kuvailee.

Juhlakonsertin pääteos on Louis Victor Jules Viernen Messe sollennelle -juhlamessu vuodelta 1899. Urkuja soittaa helsinkiläinen kirkkomuusikko ja urkuri Katariina Kopsa.
Vierne: Messe solennelle
su 25.11. klo 18 Järvenpään kirkossa.
Canzonetta Nova, johtaa Anne Viljamaa,
Katariina Kopsa, urut.

Vapaa pääsy. Ohjelma 10 €.

Järvenpään kirkko

Luomisen lumoa -konsertti

Sibelius-Akatemian oratoriostudion konsertti.

Elävän veden kappeli

Urkuvartti

Tule kuuntelemaan urkumusiikkia Elävän veden kappeliin!

Elävän veden kappeli

Urkuvartti

Tule kuuntelemaan urkumusiikkia Elävän veden kappeliin!