Jouluoratorio - Naiskuoro Ilona

Jouluoratorio - Naiskuoro Ilona Järvenpään kirkko

Nyt Betlehemiin! Teemu Tommola: Jouluoratorio.

Naiskuoro Ilona ja kamariyhtye The Larks esittävät yhdessä Teemu Tommolan tunnelmallisen Jouluoratorion. Oratorio sai kantaesityksensä vuosi sitten.

Tarina on varmasti maailman tunnetuin: "Siihen aikaan antoi keisari Augustus käskyn, että koko valtakunnassa oli toimitettava verollepano..." Mutta musiikillisesti luvassa on jotain aivan uutta.

Kuoronjohtaja ja säveltäjä Teemu Tommola on säveltänyt keravalaiselle Naiskuoro Ilonalle ja kamariyhtye The Larksille yli puolituntisen Jouluoratorion. Perinteiseen tapaan oratoriossa vuorottelevat jouluevankeliumin teksti ja muut musiikkinumerot.

- Musiikki on yhtä aikaa syvällistä ja helposti lähestyttävää. Teoksen yksittäisissä osissa voi kuulla vaikutteita gregoriaanisesta kirkkolaulusta, pelimannimusiikista, musikaaleista, jazzista ja barokkimusiikista, Tommola sanoo.

Tommolan muiden kuoroteosten tapaan Jouluoratorion musiikki on hyvin herkkää ja harmonioiltaan paikoin taivaallisen kaunista. Tommola luo taidokkaasti erilaisia sointivärejä ja vetoaa kuulijan tunteisiin inhimillisellä näkökulmallaan.

Konsertin ohjelmaan kuuluu myös rakastetuimpia joululauluja kuoron ja The Larksin ohjelmistosta.

Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

Järvenpään kirkko

Joulukonsertti Joulu sädehtii

Joulu sädehtii -hyväntekeväisyyskonsertissa esiintyvät Suvi Aalto ja Mikael Konttinen.

Elävän veden kappeli

Urkuvartti

Tule kuuntelemaan urkumusiikkia Elävän veden kappeliin!

Järvenpään kirkko

Vierne: Messe solennelle

Canzonetta Nova, johtaa Anne Viljamaa, Katariina Kopsa, urut.