Virtuoosien matkassa - Locatellin taiturikonserttoja

Virtuoosien matkassa - Locatellin taiturikonserttoja Järvenpään kirkko

Ilya Gringolts, viulu
Suomalainen barokkiorkesteri

1700-luvun Paganiniksi kutsuttu italialainen viuluvirtuoosi ja säveltäjä Pietro Locatelli sovelsi L'arte del violino -konserttokokoelmassaan Antonio Vivaldin 1700-luvun alussa kehittelemää kolmiosaisen soolokonserton mallia, josta oli tullut barokin suosikkituote. Kokoelman myötä Locatelli määritteli viulun uudelleen ja loi virtuositeetin kieliopin, joka viitoitti tietä romanttiselle sankariviulismille. Virtuoosisuus tulee esille konserttiin valituissa kokoelman kahdessa konsertossa, jotka vaativat solistilta äärirajoille menevää teknistä ketteryyttä.

Oopperan saralla 1700-luvun suurmies oli nyttemmin unhoon jäänyt saksalainen Johann Adolf Hasse. Hänen oopperansa olivat aikansa rakastetuimpia. Hasse oli kuulu taidostaan kirjoittaa laulajille, mutta hän sävelsi myös runsaasti soitinmusiikkia. Nyt kuultava Fuga e Grave on hämmästyttävän dramaattinen ja virtuoosinen orkestraalisuuden voimannäyte.

Konserttiprojektin yhteydessä orkesteri levyttää BIS-levy-yhtiölle Locatellin musiikkia.

Lue lisää täältä:

Ohjelma 10 € /15 € tuntia ennen ovelta.

Järvenpään kirkko

Luomisen lumoa -konsertti

Sibelius-Akatemian oratoriostudion konsertti.

Elävän veden kappeli

Urkuvartti

Tule kuuntelemaan urkumusiikkia Elävän veden kappeliin!

Elävän veden kappeli

Urkuvartti

Tule kuuntelemaan urkumusiikkia Elävän veden kappeliin!