Prisma, Tokmanni, K-Market Pajala ja K-Market Peltola

Yhteisvastuukerääjät keräyslippaineen liikkeellä järvenpääläisissä kaupoissa.

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

60 % tuotosta ohjataan vuosittain Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun, 20 % Kirkon diakoniarahaston kautta myönnettävään taloudelliseen apuun hädässä oleville Suomessa ja 20 % paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön.

Joka kevät Yhteisvastuun tuhannet vapaaehtoiset lähtevät liikenteeseen keräyslippaiden ja -listojen kanssa. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev.lut. seurakunnat. Keräys järjestetään helmi-huhtikuussa, mutta keräyslupa on voimassa ympäri vuoden. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti.

Suomalaiset lahjoittivat Yhteisvastuukeräykselle viime vuonna 3 138 702,14 euroa. Varoilla torjutaan nälkää ja köyhyyttä Suomessa ja maailman konfliktialueilla.

Viime vuonna Järvenpäässä Yhteisvastuukeräys tuotti 29.377 € (1,02 €/seurakunnan jäsen).

Yhteisvastuu 2019 tukee lasten ja nuorten koulutusta

Suomessa yhteisvastuuvaroin tuetaan tänä vuonna vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua esimerkiksi avustamalla maksullisten opiskeluvälineiden hankinnassa.

Maailman katastrofialueilla keräyksen tuotolla tuetaan laadukasta koulutusta lapsille ja nuorille. Turvalliset koulurakennukset ja koulutetut opettajat auttavat lapsia toipumaan traumaattisista kokemuksista, sopeutumaan uuteen elämäntilanteeseen ja oppimaan tulevaisuuden kannalta elintärkeitä taitoja.

Yhteisvastuukeräys 2019

Prisma, Tokmanni, K-Market Pajala ja K-Market Peltola

Yhteisvastuu 2019 - Lipaskeräys kaupoissa

Yhteisvastuukerääjät keräyslippaineen liikkeellä järvenpääläisissä kaupoissa.

Yhteisvastuulounas - Afrikan makuja

Tarjolla Afrikan makuja.