Parisuhde paremmaksi

”Ensimmäinen parisuhdekurssi oli mullistava kokemus, miten paljon hyvää yksi viikonloppu tuokaan. Lähdimme mukaan vapaaehtoistyöhön, koska haluamme jakaa oivalluksiamme ja uskomme vertaistukeen. Meitä kiehtovat ihmisten välinen vuorovaikutus ja suhteen kehittäminen. Riidatkin johtuu usein huonosta kommunikaatiosta. Parisuhteessa vuorovaikutus merkitsee valtavasti; siinä voi loputtomasti kehittyä.”

Marja Vepsä-Taipale ja Marko Taipale

Tunnekeskeinen parisuhdekurssi

Tunnekeskeinen parisuhdekurssi soveltuu pareille, jotka haluavat lisätä ymmärrystään omasta parisuhteestaan sekä parantaa keskinäistä yhteyttä ja läheisyyttä.

Luento-osuudet toteutetaan yhdessä. Varsinaiset työskentelyosuudet tapahtuvat vain pariskunnan välillä.

Kurssille mahtuu 8 paria. Kurssi kokoontuu 4.9.-23.10. kahdeksana tiistaina klo 17-19 Järvenpään seurakuntatalolla, Perheasiain neuvottelukeskuksessa (Kirkkotie 1).

Kurssille hakevien parien on pystyttävä osallistumaan kaikille kerroilla ja sitoutumaan työskentelyyn. Kurssi ei sovellu pareille, joiden parisuhteessa on isoja, työstämättömiä ongelmia eikä silloin jos parisuhteessa on väkivaltaa tai liiallista päihteiden käyttöä.

Kurssikirjana käytetää Sue Johnsonin kirjaa Kunpa sinut tuntisin paremmin - Keskustelemalla tunnekeskeiseen parisuhteeseen tai Suojelen sinua kaikelta. Kurssi on maksuton, mutta kirjan kurssilaiset hankkivat itse (1 kpl/pariskunta, n. 30 €).

Kurssia ohjaavat perheneuvoja, psykoterapeutti ja tunnekeskeinen pariterapeutti Merja Kaura sekä perheneuvoja, psykoterapeutti ja seksuaaliterapeutti Mari Kinnunen. Kurssin järjestää Järvenpään, Keravan ja Tuusulan seurakuntien perheasiain neuvottelukeskus.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: Merja Kaura, merja.kaura@evl.fi

--> Lue lisää tunnekeskeisestä parisuhdekurssista.

Parisuhdetoiminnan suunnitteluilta

To 6.9 klo 18 Tuusulan seurakuntakeskuksessa, Rykmentintie 34.

Iltaan ovat tervetulleita kaikki, joita kiinnostaa parisuhdetoiminnan ideointi ja suunnittelu. Iltaan osallistuminen ei velvoita mihinkään eikä illassa tarvitse puhua omasta parisuhteesta. Illassa voi kuitenkin pohtia omaa mahdollisuutta toimia vapaaehtoisena parisuhdetoiminnassa.

Lisätiedot: katri.kuusikallio@evl.fi

Parisuhdekurssi

pe–su 14.–16.9. Leiriniemessä,Kalarannantie 3, Ohkola.

Kun vuorovaikutuksesta riisutaan kaikki ylimääräinen, jää jäljelle kahden ihmisen kohtaaminen. Jos vuorovaikutus ei toimi, jäät tätä kohtaamista vaille. Se saattaa ärsyttää, vihastuttaa ja surettaakin. Tule kokemaan, miltä kumppanisi ja itsesi kohtaaminen tuntuu. Parisuhdekurssin teemoina ovat mm. parisuhteen hyvinvointi ja vuorovaikutus.

Ei sovi akuutissa kriisissä oleville pareille. Lapsia ei voi ottaa mukaan.

Ohjaajina ovat Minka ja Jarkko Hauta-aho sekä Marja Vepsä-Taipale ja Marko Taipale. Parisuhdekurssin hinta on 280 €/pari Järvenpään, Keravan ja Tuusulan seurakuntien jäseniltä. Muilta 330 €/pari. Hinta sisältää täysihoidon.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset
p. 050 577 4450,
pauliina.nurminen@evl.fi

Arkirakkaus -parisuhdekurssi

la 27.10. klo 9.30–15.30 – su 28.10 klo 9.30–14 Kirkonkulmassa, Kirkkotie 6.

Parisuhteen rikastuttamiskurssi, joka auttaa kohti uusia vuorovaikutustapoja. Kurssin teemoja ovat

• olemassa olevan hyvän merkille paneminen ja sanoittaminen

• toiveiden ja tarpeiden rakentava ilmaiseminen

• arkisen ristiriitatilanteen ratkaiseminen.

Kurssilla keskitytään suhteen vahvuuksiin ja mahdollisuuksiin. Tämän lisäksi etsitään yhteisiä konkreettisia tavoitteita ja keinoja niiden toteuttamiseen arjessa. Tämä on se kurssi, jolla puolisoon voi rakastua uudelleen!

Ei sovi akuutissa kriisissä oleville pareille. Kurssilla on lastenhoito ja lounas.

Ohjaajina ovat Minka ja Jarkko Hautaaho. Parisuhdekurssin hinta on 50 €/ pari Järvenpään, Keravan ja Tuusulan seurakuntien jäseniltä. Muilta 75 €/pari. Hinta sisältää lastenhoidon ja lounaan. Yöpyminen kotona.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset
p. 050 577 4450,
pauliina.nurminen@evl.fi

Vuorovaikutustaidot parisuhteessa -kurssi

pe-su 23.–25.11. Leiriniemessä, Kalarannantie 3, Ohkola.

Tällä suositulla kurssilla keskitytään vuorovaikutustaitoihin. Kurssin teemoja ovat:

• Kuinka kuuntelen toista?

• Miten ilmaisen itseäni?

• Mitä on riitely?

• Miten tunteet vaikuttavat vuorovaikutustilanteessa?

• Voiko ristiriitoja ratkaista luovasti?

Parisuhteen vuorovaikutustaidot eivät ole vaikeita. Niistä voi kuitenkin aina oppia lisää. Opetteleminen kannattaa, sillä puhumiseen, kuuntelemiseen ja ristiriitojen ratkaisemiseen liittyvien taitojen kehittyminen vaikuttaa valtavasti parisuhteen hyvinvointiin.

Ei sovi akuutissa kriisissä oleville pareille. Lapsia ei voi ottaa mukaan.

Ohjaajina ovat Minka ja Jarkko Hautaaho sekä Veera ja Vesa Hölttä. Parisuhdekurssin hinta on 280 €/pari Järvenpään, Keravan ja Tuusulan seurakuntien jäseniltä. Muilta 330 €/pari. Hinta sisältää täysihoidon.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset p. 050 577 4450, pauliina.nurminen@evl.fi

Solmuja parisuhteessa

Solmuja parisuhteessa-neuvonnassa on mahdollisuus selvittää parisuhteen ongelmia.

Vapaita aikoja voi kysyä perhetyöntekijä Erja Vuorelalta,

erja.vuorela@evl.fi tai