Parisuhde paremmaksi

”Ensimmäinen parisuhdekurssi oli mullistava kokemus, miten paljon hyvää yksi viikonloppu tuokaan. Lähdimme mukaan vapaaehtoistyöhön, koska haluamme jakaa oivalluksiamme ja uskomme vertaistukeen. Meitä kiehtovat ihmisten välinen vuorovaikutus ja suhteen kehittäminen. Riidatkin johtuu usein huonosta kommunikaatiosta. Parisuhteessa vuorovaikutus merkitsee valtavasti; siinä voi loputtomasti kehittyä.”

Marja Vepsä-Taipale ja Marko Taipale

Arkirakkaus -parisuhdekurssi

la 27.10. klo 9.30–15.30 – su 28.10 klo 9.30–14 Kirkonkulmassa, Kirkkotie 6.

Parisuhteen rikastuttamiskurssi, joka auttaa kohti uusia vuorovaikutustapoja. Kurssin teemoja ovat

• olemassa olevan hyvän merkille paneminen ja sanoittaminen

• toiveiden ja tarpeiden rakentava ilmaiseminen

• arkisen ristiriitatilanteen ratkaiseminen.

Kurssilla keskitytään suhteen vahvuuksiin ja mahdollisuuksiin. Tämän lisäksi etsitään yhteisiä konkreettisia tavoitteita ja keinoja niiden toteuttamiseen arjessa. Tämä on se kurssi, jolla puolisoon voi rakastua uudelleen!

Ei sovi akuutissa kriisissä oleville pareille. Kurssilla on lastenhoito ja lounas.

Ohjaajina ovat Minka ja Jarkko Hautaaho. Parisuhdekurssin hinta on 50 €/ pari Järvenpään, Keravan ja Tuusulan seurakuntien jäseniltä. Muilta 75 €/pari. Hinta sisältää lastenhoidon ja lounaan. Yöpyminen kotona.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset
p. 050 577 4450,
pauliina.nurminen@evl.fi

Vuorovaikutustaidot parisuhteessa -kurssi

pe-su 23.–25.11. Leiriniemessä, Kalarannantie 3, Ohkola.

Tällä suositulla kurssilla keskitytään vuorovaikutustaitoihin. Kurssin teemoja ovat:

• Kuinka kuuntelen toista?

• Miten ilmaisen itseäni?

• Mitä on riitely?

• Miten tunteet vaikuttavat vuorovaikutustilanteessa?

• Voiko ristiriitoja ratkaista luovasti?

Parisuhteen vuorovaikutustaidot eivät ole vaikeita. Niistä voi kuitenkin aina oppia lisää. Opetteleminen kannattaa, sillä puhumiseen, kuuntelemiseen ja ristiriitojen ratkaisemiseen liittyvien taitojen kehittyminen vaikuttaa valtavasti parisuhteen hyvinvointiin.

Ei sovi akuutissa kriisissä oleville pareille. Lapsia ei voi ottaa mukaan.

Ohjaajina ovat Minka ja Jarkko Hautaaho sekä Veera ja Vesa Hölttä. Parisuhdekurssin hinta on 280 €/pari Järvenpään, Keravan ja Tuusulan seurakuntien jäseniltä. Muilta 330 €/pari. Hinta sisältää täysihoidon.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset p. 050 577 4450, pauliina.nurminen@evl.fi

Solmuja parisuhteessa

Solmuja parisuhteessa-neuvonnassa on mahdollisuus selvittää parisuhteen ongelmia.

Vapaita aikoja voi kysyä perhetyöntekijä Erja Vuorelalta,

erja.vuorela@evl.fi tai