Parisuhde paremmaksi

”Ensimmäinen parisuhdekurssi oli mullistava kokemus, miten paljon hyvää yksi viikonloppu tuokaan. Lähdimme mukaan vapaaehtoistyöhön, koska haluamme jakaa oivalluksiamme ja uskomme vertaistukeen. Meitä kiehtovat ihmisten välinen vuorovaikutus ja suhteen kehittäminen. Riidatkin johtuu usein huonosta kommunikaatiosta. Parisuhteessa vuorovaikutus merkitsee valtavasti; siinä voi loputtomasti kehittyä.”

Marja Vepsä-Taipale ja Marko Taipale

Rakkautta ja kipupisteitä -luentoja

25.1.2018 klo 18-19.30 Elämänhistoria ja parisuhde
Kuinka oma elämänhistoria vaikuttaa parisuhteeseen? Mitä omia ja toisten taakkoja kannamme mukanamme? Miten sukupolvien historia on läsnä nykyhetkessä?

15.2.2018 18-19.30 Sisäinen lapsi ja sisäinen vanhempi parisuhteessa
Miten pidän huolta omasta sisäisestä lapsestani? Odotanko toisesta vanhempaa sisäiselle lapselleni? Miten saada sisäiset lapset ja sisäiset vanhemmat kohtaamaan toisensa?

15.3.2018 18-19.30 Parisuhde kasvun mahdollisuutena
Millaisia mahdollisuuksia parisuhde voi tarjota omaan yksilölliseen kasvuun? Voiko suhde toiseen parantaa omia haavoja ja auttaa löytämään enemmän omaa itseä? Kuinka voisin olla erillinen ihminen, mutta silti tarvita toista?

Luennoitsijoina aviopari, psykoterapeutti Sami Seppänen TM ja  naistietoisuuskouluttaja Kirsi Haavela VTM

Luennoille voi tulla yhdessä kumppanin tai ystävän kanssa, mutta yhtä hyvin myös yksin. Luennot järjestetään osoitteessa: Kirkkotie 6, Kirkonkulma. Luennoille ei tarvitse ilmoittautua, mutta lastenhoitoon voi varata paikan sähköpostilla tai puhelimitse

Vuorovaikutustaidot parisuhteessa -Viikonloppuleiri 9.-11.2.2018

Tällä suositulla kurssilla keskitytään vuorovaikutustaitoihin. Kurssin teemoja ovat:

Kuinka kuuntelen toista?
Miten ilmaisen itseäni?
Mitä on riitely?
Miten tunteet vaikuttavat
vuorovaikutustilanteessa?
Voiko ristiriitoja ratkaista luovasti?

Parisuhteen vuorovaikutustaidot eivät ole vaikeita. Niistä voi kuitenkin aina oppia lisää. Opetteleminen kannattaa, sillä puhumiseen, kuuntelemiseen ja ristiriitojen ratkaisemiseen
liittyvien taitojen kehittyminen vaikuttaa valtavasti parisuhteen hyvinvointiin.

Kurssi soveltuu kaikenikäisille pareille. Huom! Ei sovi akuutissa kriisissä oleville pareille. Lapsia ei voi ottaa mukaan.

Kurssi pidetään Leiriniemessä, Järvenpään seurakunnan
leirikeskuksessa, Kalarannantie 3, Ohkola.
Ohjaajat: Minka ja Jarkko Hauta-aho
Hinta: 280 €/pari (Järvenpää, Kerava, Tuusula jäsenet) 330 € muut, sisältää täysihoidon.
Ilmoittautuminen sähköpostilla tai puhelimitse

Parisuhdekurssi lapsiperheille 9-10.3.2018

Pe klo 18-20

La klo 9.30–16

Loutin seurakuntatalolla

Harjutie 2

Kuinka päästä parempaan yhteyteen puolison kanssa? Mikä estää rakentavan vuorovaikutuksen?  Tervetuloa viettämään päivää oman kumppanin ja muiden samassa elämäntilanteessa olevien parien kanssa. Teemoina ovat vuorovaikutustaidot ja myötäeläminen parisuhteessa.

Lastenhoito on järjestetty. Hinta 50 €/perhe, Järvenpään seurakunnan jäsenet, ja 70€/perhe, muut. (sis. iltapalan pe ja  lounaan la lapsille ja aikuisille, materiaalin ja lastenhoidon). Tiedustelut ja ilmoittautumiset p. 050 577 4450,  pauliina.nurminen@evl.fi

Kurssille mahtuu mukaan kuusi paria.

Ohjaajina toimivat Marja Vepsä-Taipale ja Marko Taipale.

Palautetta edellisille kursseille osallistuneilta:

”Lämmin kiitos päivästä. Tästä sai konkreettisia eväitä arkeen.”

”Hyvä kurssi, joka antoi uusia ajatuksia eri asioihin. Oli mukava,

että tähän oli varattu riittävästi aikaa ja lapsille oli järjestetty hoito.”
”Paljon hyödyllisiä asioita ja teemoja, joista voi jatkaa keskustelua kotona."

”Jäyhienkin oli helppo osallistua.”

Rikasta minua Parisuhdeviikonloppu 13-15.4.2018

RIKASTA MINUA -parisuhteen rikastuttamisviikonloppu
auttaa kohti uusia vuorovaikutustapoja:
• olemassa olevan hyvän merkille paneminen ja
sanoittaminen
• toiveiden ja tarpeiden rakentava ilmaiseminen
• läheisyyden merkityksen lisääntyminen
• arkisen ristiriitatilanteen ratkaiseminen.
Kurssilla keskitytään suhteen vahvuuksiin ja mahdollisuuksiin.
Tämän lisäksi etsitään yhteisiä konkreettisia
tavoitteita ja keinoja niiden toteuttamiseen arjessa. Tämä on se kurssi, jolla puolisoon voi rakastua uudelleen!
Ei sovi akuutissa kriisissä oleville pareille. Lapsia ei voi ottaa mukaan.

Leiriniemessä, Järvenpään seurakunnan
leirikeskuksessa, Kalarannantie 3
Ohkola
Ohjaajat: Minka ja Jarkko Hauta-aho
Hinta: 280 €/pari (Järvenpää, Kerava, Tuusula jäsenet) 330€ muut, sisältää täysihoidon
Ilmoittautuminen sähköpostilla tai puhelimitse

Solmuja parisuhteessa

Solmuja parisuhteessa-neuvonnassa on mahdollisuus selvittää parisuhteen ongelmia.

Vapaita aikoja voi kysyä perhetyöntekijä Erja Vuorelalta,

erja.vuorela@evl.fi tai