Parisuhde paremmaksi

”Ensimmäinen parisuhdekurssi oli mullistava kokemus, miten paljon hyvää yksi viikonloppu tuokaan. Lähdimme mukaan vapaaehtoistyöhön, koska haluamme jakaa oivalluksiamme ja uskomme vertaistukeen. Meitä kiehtovat ihmisten välinen vuorovaikutus ja suhteen kehittäminen. Riidatkin johtuu usein huonosta kommunikaatiosta. Parisuhteessa vuorovaikutus merkitsee valtavasti; siinä voi loputtomasti kehittyä.”

Marja Vepsä-Taipale ja Marko Taipale

Tunnekeskeinen parisuhdekurssi

Tunnekeskeinen parisuhdekurssi soveltuu pareille, jotka haluavat lisätä ymmärrystään omasta parisuhteestaan sekä parantaa keskinäistä yhteyttä ja läheisyyttä.

Luento-osuudet toteutetaan yhdessä. Varsinaiset työskentelyosuudet tapahtuvat vain pariskunnan välillä.

Kurssille mahtuu 8 paria. Kurssi kokoontuu 4.9.-23.10. kahdeksana tiistaina klo 17-19 Järvenpään seurakuntatalolla, Perheasiain neuvottelukeskuksessa (Kirkkotie 1).

Kurssille hakevien parien on pystyttävä osallistumaan kaikille kerroilla ja sitoutumaan työskentelyyn. Kurssi ei sovellu pareille, joiden parisuhteessa on isoja, työstämättömiä ongelmia eikä silloin jos parisuhteessa on väkivaltaa tai liiallista päihteiden käyttöä.

Kurssikirjana käytetää Sue Johnsonin kirjaa Kunpa sinut tuntisin paremmin - Keskustelemalla tunnekeskeiseen parisuhteeseen tai Suojelen sinua kaikelta. Kurssi on maksuton, mutta kirjan kurssilaiset hankkivat itse (1 kpl/pariskunta, n. 30 €).

Kurssia ohjaavat perheneuvoja, psykoterapeutti ja tunnekeskeinen pariterapeutti Merja Kaura sekä perheneuvoja, psykoterapeutti ja seksuaaliterapeutti Mari Kinnunen. Kurssin järjestää Järvenpään, Keravan ja Tuusulan seurakuntien perheasiain neuvottelukeskus.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: Merja Kaura, merja.kaura@evl.fi

--> Lue lisää tunnekeskeisestä parisuhdekurssista.

Solmuja parisuhteessa

Solmuja parisuhteessa-neuvonnassa on mahdollisuus selvittää parisuhteen ongelmia.

Vapaita aikoja voi kysyä perhetyöntekijä Erja Vuorelalta,

erja.vuorela@evl.fi tai