Vertaistukea ryhmistä ja tukea elämäntilanteisiin

Elämän kriiseissä ei tarvitse jäädä yksin. Yksinäisyydessä ongelmat kasvavat ja voivat tuntua ylitsepääsemättömiltä. Vertaistuella ja keskusteluavulla on iso merkitys erityisesti elämän käännekohdissa. Toinen samassa tilanteessa oleva tai saman asian aiemmin kokenut voi auttaa toista eteenpäin.

Seurakunta tarjoaa mahdollisuuksia monenlaiselle vertaistuelle. Jakaminen voi tapahtua vaikkapa messussa, kirkkokahveilla, perhekerhossa tai erilaisissa vertaistuen pienryhmissä.

Vertaistukiryhmä talousvaikeuksissa kamppaileville

• 10.1. – 14.2.2019 torstaisin klo 12.30 – 15.30 Järvenpään seurakuntatalon Kammarissa (Kirkkotie 1, kellarikerros, käynti Yhteiskoulun puoleisesta päädystä).
  • suljettu ja määräaikainen vertaistukiryhmä max. 8 henkilöä:
  • tiedustelut ja ilmoittautuminen 3.12.2018 – 14.12.2018 diakonissa Pirjo Kultimalle puh. 050 439 3451. Ryhmän ohjaajina toimivat diakoniatyöntekijät Mirka Rotola-Pukkila ja Pirjo Kultima.

• kahvi/tee + pieni välipala jokaisessa kokoontumiskerrassa

Vertaistukiryhmän tavoite

• Mahdollisuus keskustella luottamuksellisesti talousvaikeuksiin liittyvistä asioista ja tunteista

• Saada vertaistukea toisilta ryhmän jäseniltä

• Kuulla asiantuntijan neuvoja talouden hallintaan

• Löytää toivon näköaloja

Kokoontumiskerrat ja teemat

1. Tutustuminen, ryhmän säännöt, toiveet

2. Miten talousvaikeuteni syntyi? Miten talousvaikeuteni vaikuttaa elämääni?

3. Talousvaikeuteeni liittyvät tunteet

4. Miten olen selvinnyt? Mitä apua tarvitsisin?

5. Talousneuvoja vierailee

6. Ahdistuksesta avaralle – toivon näköaloja