Kolumbialainen tyttö kuva Meeri Koutaniemi

Lähetys- ja avustustyö

Tule mukaan tekemään lähetystyötä!

Tässä seurakunnassamme kokoontuvien lähetyspiirien ohjelma, muutoin voit lukea lisää lähetyksestä täältä.

Lähetyspiirit

Lähetyksen monet kasvot - Kirkon lähetyspiiri

Tiistaisin klo 14 Kirkonkulman nuortentilassa

4.9.  Ajankohtaista

18.9.

2.10. Ajankohtaista, Minna Kotajärvi

16.10. SAT-7 lähettämää "Minun kouluni"-opetusohjelmaa pakolaislapsille

30.10. Anu Sorjonen ja Keijo Ruuskanen tulevat yhdessä kertomaan Jampan työstä ja erityisesti Aamukaffet-toiminnasta

13.11.  Jussi ja Jaana Lescelius kertovat Viron lastenleireistä

27.11. Diakoniatyö, Marja Kosonen

11.12. Kauneimmat joululaulut

Lähetyksen työpaja

on sinulle, joka haluat käsillä tekemisen kautta olla tekemässä lähetystyötä. Tule ideoimaan ja tekemään yhdessä! Työpaja kokoontuu joka toinen maanantai klo 18 seurakuntatalon alakerrassa, syyskuun alusta alkaen.

Kokoontumiskerrat:  27.8., 10.9., 24.9. 8.10., 22.10., 5.11., 19.11., 3.12.

Medialähetyspiiri

Syksyllä joka toinen tiistai klo 14 Kirkonkulman salissa, Kirkkotie 6

11.9.  Kuinka voin löytää uskon ja kuinka säilyttää sen? Rauha Pulkkinen
25.9.  Uskonpuhdistuksen perintö, Hannu Hartala
9.10.   Matkalla pyhässä maassa, Kirsti ja Kalevi Saarela
23.10. Terveiset Medialähetyspäiviltä, Rauha Pulkkinen
6.11.   Israelin kadonneet heimot, Kalevi Marin
20.11. Muistamme vainottuja kristittyjä
4.12.   Laulamme yhdessä, mukana kanttori Anne Viljamaa
18.12. Sat 7/Pars, Rauha Pulkkinen

Hanna-ryhmä

jatkuu syksyllä kuukauden viimeisenä maanantaina klo 18.30 Elävän veden kappelissa, Kansakoulunkatu 13

Hanna-työ eli Toivoa naisille –työ tukee maailman kärsiviä naisia ja rohkaisee heitä radio-ohjelmien kautta. Hanna-ryhmässä rukoillaan vaikeissa elämäntilanteissa elävien naisten puolesta.

Toivoa naisille –työ toimii 125 maassa ja radio-ohjelmia lähetetään 76 kielellä.

24.9.  Hanna-ryhmä viisi vuotta

29.10. Raamatun naisia: Lea

26.11. Raamatun naisia: Naisprofeetoista

17.12.  Raamatun naisia: Batseba

Ikkuna Palestiinaan -illat

Vanhankirkon salissa kerran kuukaudessa tiistaisin klo 18 Vanhankirkon salissa, Kirkkotie 2

18.9. Oikeus vapaaseen liikkumiseen                                                                                                                          Pastori Outi Hänninen kertoo Palestiina-maratonista, joka juostaan Betlehemissä. Maraton nostaa esiin tärkeää perusoikeutta: oikeutta liikkua vapaasti.

16.10. Vangitut palestiinalaislapset                                                                                                                    Länsirannalla pidätetään vuosittain satoja alaikäisiä palestiinalaisia ja asetetaan syytteeseen Israelin sotilastuomioistuimessa. Tämän vuoden alussa oli yli 300 alaikäistä palestiinalaisvankia Israelin vankiloissa. Näiden lasten tilanteesta kertovat kirkollisen työn koordinaattori Janetta Vettenranta Suomen Lähetysseurasta  ja psykologi Sirkku Kivistö Psykologien Sosiaalinen Vastuu ry:stä.

13.11. Minun Palestiinani - tuokiokuvia vuosikymmenten varrelta                                                                            Diakoni Ilkka Jääskeläinen kertoo, miten palestiinalaisen opiskelijan vastaanottamisesta syntyi elinikäinen ystävyys ja osallisuus laajenevasta kumppanuudesta Palestiinan ja maailman muiden kristittyjen kanssa.

4.12.  “Nyt Betlehemiin!”                                                                                                                                             Betlehem on palestiinalainen kaupunki muurien keskellä.  Jeesuksen syntymäkirkkoon tutustuu vuosittain yli miljoona turistia pikavierailulla kaupunkiin. Harvalla turistilla on aikaa tutustua Betlehemin todellisuuteen ja tavata paikallisia kristittyjä. Joulukuisessa illassamme tutustumme myös muihin palestiinalaisalueen pyhiinvaellus- ja turistikohteisiin.

--> Lue lisää!

Kenian piiri jatkuu syksyllä

Piirissä keskustellaan lähetystyöstä ja lauletaan Siionin kanteleesta.

keskiviikkoisin klo 14 Kammarissa 5.9., 3.10. ja 7.11.

Kylväjän raamattu- ja lähetysillat jatkuvat syyskuussa

Loutin seurakuntakodilla, Harjutie 2, kerran kuussa tiistaisin klo 18.30

4.9.   Seurakunnan lähetystyön esittely, Minna Kotajärvi

2.10. Burjatiassa lähetin matkassa, Sipe Jalokinos

6.11.  Marja-Kaarina Marttila kertoo maahanmuuttajatyöstä

Lisää lähetystyöstä ja Järvenpään seurakunnan nimikkolähettien kuulumiset voit lukea Osallistu-sivulta.