Musiikki

Järvenpään seurakunnassa toimii viisi kuoroa ja lapsikuoro. Yhteistyötä tehdään myös paikallisten kuorojen, Keski-Uudenmaan musiikkiopiston ja paikallisten muusikoiden kanssa. Konserteissa kuullaan korkeatasoisia vierailijoita Suomesta ja maailmalta.

Musiikilla on suuri merkitys ihmisten välisen yhteyden luojana. Kristus on läsnä ja vaikuttaa myös lauletussa sanassa. Tähän perustuu luterilaisen teologian mukaan musiikin erityinen asema muiden taiteiden rinnalla.

Järvenpään seurakunnassa järjestetään konsertteja, yhteislaulutilaisuuksia ja muita musiikkitilaisuuksia. Musiikilla on erityinen rooli myös jumalanpalveluksessa. Musiikkitilaisuudet löydät tapahtumakalenterista.

Järvenpään seurakunta on mukana myös Puistobluesissa.

Ajankohtaista

• Bob Dylan -ilta keskiviikkona 25.4. klo 18 seurakuntasalissa. Yhdysvaltalaisen lauluja-lauluntekijä Bob Dylanin tuotantoa vuosien varrelta.
    Musiikissa Prima Vista -kuoro, Heikki Ruokonen (piano, kuoron johto), Petri Repo (basso), Mikko Sirén (rummut), Altti Uhlenius (kitara, laulu), Juki Välipakka (laulu, huuliharppu, kitara). Dylanista ja hänen laulujensa taustoista alustaa filosofi Jarkko S. Tuusvuori. Illan juontaa pastori Katri Kuusikallio.

• Harmoniakuoron kevätlaulajaiset torstaina 10.5. klo 16 seurakuntasalissa. Keväistä ohjelmistoa, johtaa Mikko Haapaniemi, Joonas Uusitalo, piano. Ohjelma 10 € (sis. tarjoilun).

• Suomalaista musiikkia J.V. Snellmanin päivänä lauantaina 12.5. klo 15 kirkossa. Sannamaria Salli, laulu, Mikko Haapaniemi, piano, Joona Uusitalo, piano. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

Urkuvarttiin voit tulla kuuntelemaan seurakunnan kanttorien musisointia. Urkuvartin pituus on nimensä mukaisesti vartti. Urkuvartit soitetaan Elävän veden kappelissa torstaisin klo 12.

Henkireikä-ilta

Henkireikä on hyvän musiikin ja rennon ilmapiirin ilta kaikenikäisille. Tule nauttimaan musiikista ja viettämään mukavaa iltaa. Henkireikä-illassa on lastenhoito. Lue lisää Henkireikä-iltojen omalta sivulta.