Lähde mukaan Ranskaan!

Unohtumaton viikko Taizéssa 28.7.-4.8.2019 (K17+)

Vuosittain tuhannet nuoret ympäri maailmaa kokoontuvat Ranskan Taizéhen ja viettävät viikon veljesluostarissa. Viikko koostuu rukoushetkistä, hiljentymisestä, työtehtävistä, raamatturyhmistä, leikeistä, lauluista ja nauruista sekä uusista ystävistä ja illanvietoista. Järvenpään seurakunnan nuoret (K17+) ja nuoret aikuiset tekevät matkan Taizéhen 28.7.-4.8.2019.

Taizén historia ja nykyisyys lyhyesti

Veljesluostari syntyi Taizén kylään toisen maailmansodan aikana vuonna 1940. Luostarin perusti 25-vuotias nuorimies, alkujaan sveitsiläinen veli Roger. Hän oli palannut äitinsä synnyinmaahan ja oli vakuuttunut siitä, että hänen tuli auttaa vaikeuksissa olevia ihmisiä. Sodan aikana luostari tarjosi suojaa sotapakolaisille. Olot olivat vaatimattomat, käytössä oli vain yksi talo ulkorakennuksineen eikä juoksevaa vettä ollut.

Nykyisin luostari ja sen alue ovat kasvaneet huomattavasti. Yhteisöön kuuluu jo sata veljeä, joista osa on lähetettyinä ulkomaille. Luostarialueelle on rakennettu lisää taloja, joiden keskellä on iso kirkko. Sähkö ja juokseva vesi ovat kaikkien käytössä. Silti yksinkertaisuus ja vaatimattomuus ovat yhä luostarin periaatteita.

Järvenpään seurakunnan nuorten (K17+) ja nuorten aikuisten matka Taizéen 28.7.-4.8.2019

Matkan hinta Järvenpään seurakunnan jäsenille 280 €, muille 380 €. Osallistumismaksuun voi hakea maksuvapautusta seurakunnalta. Lisätietoja ilmoittautumislomakkeen lopussa.

Ilmoittautuminen tästä linkistä 28.2.2019 mennessä: bit.ly/taize2019

Lisätiedot matkanohjaajalta