Uskon juuret

Kristillisen uskon ja luterilaisuuden juuret ovat pitkät ja vahvat. Uudet aatteet ovat haastaneet kristinuskoa aina. Kiistat ja eri näkemykset ovat kuuluneet jokaiseen aikakauteen. Kuitenkin kristinuskon keskeisin sanoma on ainutlaatuisuudessaan kantanut miljoonia ihmisiä kautta vuosisatojen. Tuo sanoma armosta on antanut uskoa, toivoa ja rakkautta niin yksilöille kuin kansakunnille.

Kirkkomme opettama usko perustuu Raamattuun, kolmeen vanhaan uskontunnustukseen ja 1500-luvulla kirjoitettuihin luterilaisiin tunnustuskirjoihin. Uskon perusasiat on tiivistetty katekismuksessa.

Uskon juuret - Tunnustukset ja kirjat Mihin uskomme Mitä Raamatusta löytyy? Etsi hakusanalla Oikeudenmukaisuus & vastuullisuus – Kirkon etiikkaa Aamenesta Öylättiin – kirkon ja uskon sanasto Ekumenia – kristittyjen yhteyttä Uskontojen kohtaaminen & dialogi
veden pinta

Apostolinen uskontunnustus

Minä uskon Jumalaan,