Yhtymäselvittely jatkuu Keski-Uudellamaalla

7.2.2017 09.49

Järvenpään, Keravan ja Tuusulan seurakuntien valtuustot päättivät yksimielisesti jatkaa selvitystyötä vapaaehtoisen seurakuntayhtymän perustamiseksi kolmisin.  Samalla kirkkovaltuustot antoivat muutos- ja tarkennustoiveensa perustamisasiakirjoihin sekä kirjasivat lisäselvityksiä vaativat asiat.

Eniten keskustelua kirkkovaltuustoissa herättivät mahdollisen yhtymän tuomat säästöt, päätösvallan siirtyminen yhtymään tai säilyminen seurakunnassa, seurakuntalaisten saama palvelu sekä työntekijöiden tilanne.

Yhteistyöstä seurakuntien välillä tai seurakuntarakenteen eri ratkaisuista on keskusteltu yhdessä yli kymmenen vuoden ajan.

Suunnitteilla on kolmen seurakunnan muodostama ns. väljä yhtymä, jossa seurakunnat säilyisivät itsenäisinä seurakunnallisen toiminnan osalta, mutta tukipalvelut yhdistettäisiin. Tukipalveluilla tarkoitetaan hallintoa, taloushallintoa, kiinteistö- ja hautaustointa.

Kirkkovaltuustojen jälkeen selvittelytyö jatkuu seurakuntien kesken ja lopullisen päätöksen yhtymän muodostamisesta kirkkovaltuustot tekevät maalis-huhtikuun vaihteessa.