Yhteisvastuulla Järvenpäässä 29 377 € nälän ja köyhyyden torjuntaan

15.6.2018 07.59

YV6-Jukka-Granstrom_THUMB.jpg

Yhteisvastuukeräys 2018 on tuottanut tähän mennessä Järvenpäässä yhteensä 29 377 €. Keräykseen voi edelleen osallistua Yhteisvastuun verkkosivujen kautta www.yhteisvastuu.fi

Tämän vuoden Yhteisvastuukeräys torjuu nälkää ja köyhyyttä. Jokapäiväinen leipä on ihmisarvoisen elämän perusedellytys. Miljoonien ihmisten kohdalla karu totuus on kuitenkin se, että ruokaa ei ole riittävästi.

Suomessa Yhteisvastuukeräyksellä tuetaan taloudellisesti vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä yhteistyössä Kirkon diakoniarahaston ja paikallisseurakuntien kanssa. Diakoniarahastosta myönnetään noin 2 000–4 000 euron suuruisia kertaluontoisia avustuksia seurakuntien diakoniatyön kautta esimerkiksi välttämättömiin hankintoihin tai talouden tasapainottamiseen sairauden, pitkittyneen työttömyyden tai yllättävän elämäntilanteen vuoksi kohtuuttomiin vaikeuksiin joutuneille ihmisille. Seurakunnissa yhteisvastuuvaroin pyritään tuomaan välitöntä helpotusta vähävaraisten ihmisten arkeen esimerkiksi ruoka-avun kautta.

Ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä. Heille turvataan muun muassa riittävän ravinnon ja puhtaan veden saanti sekä mahdollisuus terveydenhoitoon, majoitukseen, lasten koulunkäyntiin ja perheiden toimeentuloa parantavaan koulutukseen. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Yhteisvastuu pähkinänkuoressa
- Evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys.
- Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev.lut. seurakunnat.
- Keräys järjestetään helmi-huhtikuussa, mutta keräyslupa on voimassa ympäri vuoden.
- "Lähimmäisenrakkauden kansanliike", joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.
- Jokaisesta lahjoitetusta eurosta noin 80 % käytetään avustustyöhön ja loput keräyksen vaikuttamistoimintaan, viestintään, varainhankintaan sekä keräyksen yleishallintoon.
- Vapaaehtoisia keräyslistoilla ja –lippailla varustettuja yhteisvastuukerääjiä on vuosittain 35 000.
- Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti

[Kuvateksti: Yhteisvastuukerääjiä on vuosittain 35 000. Kuva: Jukka Granström]