Uutta toimintaa - Tauonpaikka koululaisille Loutin kerhotalolla

22.8.2018 16.00

Tauonpaikka on uusi kiireetön kerho koululaisille Loutin kerhotalolla. Kuvassa ohjaajat nuorisotyönohjaaja ...

Tauonpaikka on seurakunnan uusi kiireetön kerho koululaisille Loutissa. Siellä jaetaan arkea ja hengähdetään yhdessä keskiviikkoisin kello 17-18.30.

Minna ”Öste” Österman kuvailee keskiviikkokerhoa sopivaksi niille koululaisille, jotka eivät tiedä ”missä olisin, mitä tekisin”.

- Se on rauhallinen kiireetön paikka, jossa turvallinen aikuinen on läsnä.  Se on lapsille myös paikka, jossa kukaan ei vaadi mitään, kokenut nuorisotyönohjaaja painottaa.

Tärkeää on yhdessä oleminen, vanhojen ja uusien ystävien tapaaminen.

- Idea lähti liikkeelle koululaisilta itseltään. Kun iltapäiväkerhoikä ohitetaan, ei Loutissa ole yhteistä tilaa tai toimintaa, minne mennä, kertoo priimusmoottorina toimiva nuoriso-ohjaaja Sari Wallius.

- Kerhossa hyödynnetään seurakunnan työntekijöiden monipuolista ammattiosaamista. Samalla tuetaan koteja. Huoli on lapsista, jotka viettävät paljon aikaa kotona yksin tietokonepelit tai kännykkä seuranaan.

Sari Wallius kokee, että sosiaalisia vuorovaikutustaitoja voi opetella, samalla tuetaan lapsen kehittyvää itsetuntoa. Kerhon syksyn keskiviikkoilloissa pohditaan muun muassa ”minua”, ”sinua”, ”meitä” ja ”perhettä”.

- Pienessä yhteisen tekemisen hetkessä voidaan tehdä esimerkiksi naamio tai sukupuu.

Erilaisiin tunteisiin tutustutaan vaikkapa tunnekarusellin ja turvarepun muodossa ja kysellään:

- Mihin mä kuulun? Miltä ilo tuntuu, entä suru, harmistus? Mitä mä teen, jos tuntuu tältä?

- Perusajatuksena on se, että minä olen hyvä sellaisena kuin olen. Kun omaa itseään oppii ymmärtämään, sitä myöten ymmärtää paremmin myös muita, Wallius tietää.

Tauonpaikan ovet avautuvat 19. syyskuuta alkaen Loutin kerhotilassa, Harjutie 2. Vaikka kerho on maksuton, kerholaisilta toivotaan vanhempien yhteystietoja turvallisuuden vuoksi. Koululaisten tuokiossa nälkä ei yllätä, tarjolla on pientä välipalaa.

-----

Tiedot seurakuntien lasten ja nuorten syystoiminnasta löytyvät seurakunnan verkkosivuilta. Järvenpään seurakunnan syksyn toimintaesite jaetaan la 2.9. - su 3.9. niihin koteihin, joilla ei ole mainoskieltoa postilaatikossa.