Kirjoita muisto Järvenpään kirkosta - 50 vuotta betonikirkon elämää

13.9.2018 15.56

Järvenpään kirkko lintuperspektiivistä

Arkkitehti Erkki Elomaan suunnittelema Järvenpään kirkko viettää ensimmäisenä adventtina 50-vuotissyntymäpäiväänsä. Aikansa brutalistista rakennustyyliä edustava betonikirkko on nähnyt järvenpääläisten elämää jo puolen vuosisadan ajan. Nyt Järvenpään seurakunta kerää kirkkomuistoja vuosien varrelta.

Järvenpään kirkossa on koettu monia unohtumattomia hetkiä. On naurettu, itketty ja koettu liikutuksen hetkiä. Jonkun puhujan sanat ovat koskettaneet tai musiikkiesitykset sykähdyttäneet. Kirkossa on kohdattu vaikuttavia persoonia, siellä on solmittu niin uusia tuttavuuksia kuin tavattu vanhoja.

Mikä muisto sinulle on jäänyt Järvenpään kirkosta tai jostakin sen tilaisuudesta? Kirjoita siitä ja lähetä tekstisi viimeistään pe 5.10.2018 johanna.luumi@evl.fi tai  Järvenpään seurakunta, Johanna Luumi, Kirkkotie 1 / PL 54, 04401 Järvenpää.

Kirjoituksen maksimipituus on yksi A4-liuska. Myös lyhyet tarinat ovat tervetulleita. Voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä.  Nimensä ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan kahden hengen lounaslahjakortti Vanhankylän kartanoon. Valittuja muistoja luetaan ”50 vuotta betonikirkon elämää” -tilaisuudessa 21.10.

Järvenpään kirkon varsinaista juhlamessua vietetään 1. adventtina 2.12. kello 10. Messussa saarnaa Helsingin hiippakunnan emerituspiispa Eero Huovinen.

Juhlavuoden kunniaksi Mari Villanen (PisamaArt) on suunnitellut Kirkko 50 vuotta -logon, jonka kulmikas muotokieli kuvastaa kirkon rakennetta.

-----------

Järvenpään kirkon 50-vuotisjuhlavuoden viettoa

• ”50 vuotta betonikirkon elämää”-messu su 21.10. klo 10
  • Lapset laulattavat lapsia la 17.11. klo 15. Lapsikuoro, johtaa Anne Viljamaa.
  • Vierne: Messe solemnelle su 25.11. klo 18. Canzonetta Nova, johtaa Anne Viljamaa, Pétur Sakari, urut. Vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa.
  • KIRKKO 50 vuotta -juhlamessu su 2.12. klo 10
  • Seuraavat 50 vuotta - nuorten messu su 2.12. klo 14
  • Juhlakonsertti su 2.12. klo 18. Prima Vista, Kalevi Kiviniemi, Heikki Ruokonen, soitinyhtye. Vapaa pääsy. Ohjelma 15 euroa.