Vertaistukiryhmä talousvaikeuksissa kamppaileville

1.12.2018 00.16

Henkilö, jonka housun tyhjät taskut on kaivettu esiin. Rahaa ei ole.

Diakoniatyöntekijät kohtaavat työssään ihmisiä, joiden talous on notkahtanut syystä tai toisesta. Joskus vähävaraisuus periytyy sukupolvelta toiselle, mutta talousvaikeudet voivat yllättää kenet tahansa.

Talousvaikeuksiin joudutaan monista eri syistä. Talous voi horjua esimerkiksi, jos ihminen jää työttömäksi, sairastuu tai tulee avioero. Useimmat rahahuolien kanssa painivat haluavat viimeiseen asti maksaa velkansa. Monenlaiset tunteet liittyvät talousvaikeuksiin, mm. häpeän vuoksi ei haeta ajoissa apua.

Vertaistukiryhmässä ihmiset rohkaisevat toisiaan ja etsivät yhdessä keinoja selviytyä tilanteesta. Suljetussa ryhmässä keskustelut käydään luottamuksellisessa ilmapiirissä. Yhtenä torstai-iltapäivänä ryhmässä vierailee talousneuvoja. Toivon ylläpitäminen on tärkeää.

Vertaistukiryhmä talousvaikeuksissa kamppaileville

* 10.1. – 14.2.2019 torstaisin klo 12.30 – 15.30 Järvenpään seurakuntatalon Kammarissa (Kirkkotie 1, kellarikerros, käynti Yhteiskoulun puoleisesta päädystä).

* suljettu ja määräaikainen vertaistukiryhmä.

* tiedustelut ja ilmoittautuminen 3.12.2018 – 14.12.2018 diakonissa Pirjo Kultimalle puh. 050 439 3451.

* Ryhmän ohjaajina toimivat diakoniatyöntekijät Mirka Rotola-Pukkila ja Pirjo Kultima