Järvenpään seurakuntatalolle aurinkosähkölaitteisto

12.12.2018 14.27

Järvenpään seurakuntatalo ilmasta kuvattuna Järvenpään seurakuntatalo [Kuva: Juha Vääräkangas]

Järvenpään seurakuntatalon katolle asennetaan aurinkosähkölaitos vuoden 2019 aikana. Kirkkovaltuusto hyväksyi hankkeelle osana ensi vuoden kokonaisbudjettia 50.000 euron määrärahan. Hankesuunnittelu aloitetaan ensi vuoden keväällä.

- Sähköenergian hinnassa hanke tulee maksamaan itsensä takaisin noin 15 vuodessa, jonka jälkeen tuottamamme sähkö on käytännössä ilmaista. Aurinkosähköhankkeeseen on saatavissa valtion tukea 25% hankintahinnasta, kertoo kirkkoherra Vesa Koivisto.

- Aurinkosähkö sopii hyvin seurakuntakeskukseemme, jossa on paljon sähkönkulutusta valoisana aikana sekä suuret ja ilman varjostuksia olevat kattopinta-alat.

Ensi vuonna myös jatkuu ja saatetaan loppuun Vanhankirkon alakerran saneeraus. Lisäksi seurakunta mm. rakentaa nykyaikaisen jätejärjestelmän hautausmaalle, uusii seurakunnan Leiriniemen leirikeskuksen paloilmoitusjärjestelmän sekä parantaa kirkon kellotornin huoltotöiden turvallisuusrakenteita.