Vapaaehtoinen mukana elämässä

Vapaaehtoisen apu ja tuki voi olla jatkuvaa tai kertaluontoista. Vapaaehtoinen voi esimerkiksi olla mukanasi arjen askareissa tai seurana ulkoillessa.

Vapaaehtoisena toimiminen puolestaan sopii kaikille auttamisesta kiinnostuneille, mielekästä tekemistä kaipaaville tai niille, jotka ehkä vielä etsivät omaa paikkaansa seurakunnan toiminnassa. Tärkeintä on yhdessä oleminen ja yhdessä toimiminen. Vapaaehtoistoiminnassa voit kokea yhdessä tekemisen iloa ja saada elämyksiä.

Arjen ihmeitä

Arjen ihmeitä toimii kohtauspaikkana avun tarvitsijoille ja apua tarjoaville.
Palvelussa voit ilmoittautua avoinna oleviin, keskenään hyvinkin erilaisiin vapaaehtoistehtäviin.

Avoimet vapaaehtoistehtävät ovat palvelussa vapaasti katsottavissa. Vapaaehtoisiksi haluavat rekisteröityvät Arjen ihmeitä -sivustolle, jossa he pääsevät ilmoittamaan kiinnostuksensa avoinna oleviin vapaaehtoistehtäviin. Uudet vapaaehtoiset haastatellaan ennen tehtävän vastaanottamista ja heidän kanssaan allekirjoitetaan vapaaehtoistoimijan sopimus. Jokaiseen tehtävään annetaan selkeät ohjeet ja perehdytys.

Arjen ihmeitä -verkkopalveluLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Lähimmäispalvelu

Vapaaehtoiset auttavat omilla taidoillaan lähimmäisiä erilaisissa tilanteissa, joko kertaluonteisesti tai sovittuna ajanjaksona. Tule lähimmäiseksi apua tarvitseville, kotona, perheissä tai laitoksissa.

Tiedustelut diakoniatyöntekijä  Keijo Ruuskanen, p. 050 435 9328 tai keijo.ruuskanen@evl.fi.

Diakonian vapaaehtoisille järjestetään vertaistapaamisia.

Palvelevaan puhelimeen tarvitaan päivystäjiä

​​​​​​​

Yksinäisen ihmisen ainoa kontakti saattaa olla soitto kirkon Palvelevan puhelimen päivystäjälle.
Päivystäjä on se joku, jolle voi puhua ja joka kuuntelee.
Puhelussa sekä soittaja että vastaaja toimivat nimettöminä.

​​​​​​​Uusille päivystäjille järjestetään koulutusta.

​​​​​​​Kysy lisää:

Minna Kotajärvi, p. 040 729 3807, minna.kotajarvi@evl.fi.

Kirkon kuvapankki/Vilja Tamminen

Tule mukaan vapaaehtoistyöhön

Järvenpään seurakunnan kirpputori on toiminut  vuodesta 1988 alkaen. Toiminnassa on mukana noin 60 vapaaehtoista myyjinä, lajittelijoina ja autonkuljettajina.

Lisätietoja kirpputoritoiminnasta ja vapaaehtoistyöstä antaa
diakoni Seija Heiskanen, p. 050 434 4822.