Järvenpään seurakunnan erityisnuorisotyö

• Kuuntelemme, kun toivot kuuntelijaa.
  • Kuljemme rinnallasi, kun etsit omaa paikkaasi.
  • Olemme tukenasi elämän ja arjen muutoksessa, kun kaipaat apua.

Järvenpään seurakunnan erityisnuorisotyö on suunnattu sinulle 7-29 -vuotias, joka toivot tukea arjen pulmatilanteisiin, kuten ihmissuhteiden vahvistamiseen, päihteiden käytön vähentämiseen tai arjen tilanteiden tukemiseen.

Erityisnuorisotyöntekijät Sarin ja Östen tavoitat tältä sivulta löytyvistä puhelinnumeroista. Heidät voi myös kohdata Järvenpään kauppakeskuksissa, kirjastossa, kaduilla tai puistoissa. Heidät tunnistaa keltaisista liiveistä, joissa lukee "Voinko auttaa?" tai oransseista liiveistä, joissa on Saapas-tunnus.

Keski-Uudenmaan Saapas

SaapPalveluoperaatio Saappaan tunnus oranssi saapas.as on jalkautuvaa vapaaehtoistyötä. Saapas-toiminnan tavoitteena on tarjota nuorisotyön palveluita myös niille nuorille, jotka viettävät aikaansa jossakin muualla kuin järjestetyn nuorisotoiminnan piirissä. Saapas toimii keskustelukumppanina, avun antajana ja opastajana siellä, missä nuoret aikaansa viettävät.

Saapas-toimintaa ohjaa seurakunnan nimeämä henkilö tai henkilöt. Saapas-ryhmässä voi toimia vapaaehtoinen, tehtävään koulutettu henkilö. Valtakunnallisesti Saappaan toimintaa koordinoi Lasten ja nuorten keskus ry.

Saapaskoulutus syksyllä 2021

Keski-Uudenmaan Saapas kouluttaa jälleen uusia vapaaehtoisia mukaan värikkääseen joukkoonsa nuorten parhaaksi. Ryhmä on Järvenpään ja Keravan seurakuntien yhteinen ja vapaaehtoiset päivystäjät kohtaavat, kuuntelevat ja auttavat nuoria heidän omilla ehdoillaan molempien kaupunkien kaduilla päivystäen sekä Keravalla SaapasKahvilassa.

Koulutus rakentuu neljästä kokoontumisesta Keravalla:
To 14.10. klo 18-20.30
La 23.10. klo 12-16
To 4.11. klo 18-20.30 ja
La 27.11. klo 12-16.

Kysy lisää ja ilmoittaudu mukaan: Järvenpään seurakunnan erityisnuorisotyöntekijä Minna "Öste" Österman, p. 050 409 1909, minna.osterman@evl.fi

Voinko auttaa? Kuvassa Minna
Kahdeksan Saapas-ryhmäläistä loppupalaverissa Saapas-pakettiauton takana huomioliivit päällä.