Toivon ja rauhan JoutsikkiFest avaa ovia Jampassa 18.5. klo 10-20

Perhetalo Joutsikissa, Aluetuvalla ja Rekikadun kerhohuoneistossa ja yhteisöviljelyalueella järjestettävä tapahtumakokonaisuus kerää yhteen päivään monenlaista hauskaa tapahtumaa eri-ikäisille. Tapahtuma on kauttaaltaan ilmainen.

Lapset, perheet ja lapsenmieliset Joutsikin musapainotteiseen toimintapäivään

  • Perhetalo Joutsikin pihalavalla esiintyy Megasakki-lastenmusiikkiyhtye kello 10.30. Megasakki on uusi yhtye, joka tarjoilee kaikenikäisille kuulijoilleen parasta rytmimusiikkia: Soulia, Funkkia, RnB:tä, Hip Hoppia… Menevän musiikin ja oivaltavien sanoituksien äärellä viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin, eikä vanhemmillakaan ole välttämättä ihan niin kiire kotiin kesken keikan!
  • Monilta klubeilta tuttu DJ. Harvest soittaa menomusiikkia laidasta laitaan kello 12 alkaen. Myös toiveita saa esittää!
  • Seurakunta hoitaa lastentarvike- ja vaatekirpputoria Joutsikissa kello 10-14.  Nuorisopalveluiden Ulkonuorkka kutsuu nuorisoa kello 15 alkaen. Joutsikin pihalla pääset pelailemaan ja vaikka sumopainimaan!
  • Joutsikin tapahtuma on juonnettu ja siellä kuullaan muun muassa jamppaverkostolaisten ajatuksia Jampasta. Makkaran paisto alkaa kello 13.

Toivoa, rauhaa ja turvaa Jampasta maailmalle - yhteisöviljelmä alkaa auringonkukkakylvöllä

Puutarhuri Suvi Lehtosen ideaa yhteisöviljelmästä Jamppaan tukevat Järvenpään seurakunta ja kaupunki, ja viljelmä perustetaan Rekikadun ja Haltianpolun kulmaan vanhalle päiväkodin tontille. Rauhaa symboloivia auringonkukan siemeniä jaetaan alueen asukkaille, koululaisille, ikääntyneiden palvelutaloihin ja päiväkoteihin. Siemenet voi tulla kylvämään tapahtumapäivänä talkoilla perustettuun auringonkukkapeltoon, jonka seurakunta siunaa tapahtumassa. 

-  Kutsumme kaikki mukaan kasvattamaan toivoa ja rauhaa tällä tapahtumalla. Haluamme muistuttaa yhteisöllisyyden luomasta toivosta ja turvasta kaikkina aikoina, kiteyttää Suvi Lehtonen tapahtumapäivän olemuksen.

  • Yhteisöviljelyn perustaminen ja siunaaminen: puutarhuri on paikalla yhteisöviljelyalueella klo 15-18. Tällöin voit tehdä kasvilava-varauksen tulevalle kasvukaudelle. Puutarhuri opastaa myös lavaviljelyn perustamisessa ja auringonkukan siementen kylvössä.
  • Toivon siemenet -yhteisöviljely Rekikadun ja Haltiapolun kulmassa. Kirkkoherra Vesa Koivisto siunaa kylvön klo 15.
  • Iltaa Rekikadulla kello 18-20 emännöi Station Järvenpää kello, jonka keskiviikkoillan avoimet ovet ovat erityisesti nuorten ja perheiden suosiossa.

Liity kävelylle, etsi runorastit, ruokaile Setlementti Louhelan Aluetuvalla

  • Yhteiskävelyt lähtevät tasatunnein kello 10, 12 ja 14 Joutsikista. Kävelyreitti on vastapäivään aluekarttaan piirrettyä reittiä pitkin, ja matkan varrella pistäydytään Aluetuvalle kahville tai ruokailemaan. Reitin varrella voi piipahtaa myös Rekikadulla. Reitiltä löytyy kaikkiaan kuusi runorastia!
  • Setlementti Louhelan ovet Aluetupaan ovat auki, ja ruokaa on tarjolla kello 11-13. Myös yhteiskävelyillä pistäydytään Aluetuvalle kahville tai lounaalle.

Paikat:
Perhetalo Joutsikki (Naavatie 1)
Rekikadun kerhohuoneisto (Rekikatu 1) ja yhteisöviljelyalue
Setlementti Louhelan Aluetupa (Haltianpolku 1)