Hyvinkäällä on tarjolla harvinaisuus. Teatteri Beta on saanut oikeudet tehdä kirjailija Bo Giertzin romaaniin Kalliopohja perustuvan esityksen. Tietääksemme näin ei ole aikaisemmin tapahtunut, ainakaan Suomessa.

Kalliopohja on yksi suosituimmista kristillisistä romaaneista pohjoismaissa. Sukupolvi toisensa jälkeen on löytänyt sen ja tullut temmatuksi kirjan maailmaan.

Kirjailija Bo Giertz (1905-1998) oli nuoruudessaan ateisti. Opiskellessaan lääketiedettä Uppsalassa hän kiinnostui uskonasioista kristittyjen ystäviensä kautta. Lopulta Giertz päätyi aloittamaan teologian opinnot. Hän työskenteli ensin seurakuntapappina ja myöhemmin Göteborgin piispana. Lisäksi Giertz kirjoitti. Hän on julkaissut yli 30 kirjaa, raamatunselitysteoksia, hengellisiä kirjoituksia ja kaunokirjallisuutta. Ruotsalainen Kyrkans tidning -lehti valitsi Giertzin 1900-luvun tärkeimmäksi kristilliseksi vaikuttajaksi maassaan.

Tunnetuin Giertzin teoksista on Kalliopohja -romaani. Giertz kirjoitti sen 1941 työskennellessään pienen Torpan seurakunnan pappina. Kirjassa kuvataan pappien työtä ja paikkakuntalaisten elämää kuvitteellisessa Ödesjön kylässä. Romaanin suosion salaisuus on kenties siinä, että lukijapolvi toisensa jälkeen on löytänyt itsensä samoista kamppailuista kirjan henkilöiden kanssa. Miten lohduttaa kärsivää? Kuinka kohdata epäusko itsessä ja muissa? Millä tavoin ratkaista ristiriitoja eri tavoin uskovien kesken? Mistä löytää elävä suhde Kristukseen? Giertz kirjoittaa vahvasti, toiveikkaasti ja suurella rakkaudella meistä ihmisistä ja Vapahtajastamme.

Teatteri Beta esittää Bo Giertz Kalliopohja su 25.9. klo 14 ja klo 18 Vehkojan seurakuntakeskuksessa, Yli-Anttilantie 3. Liput 20 e netticket.fi, seurakuntakeskuksen info Hyvinkäällä, Villatehtaan info, jäljellä olevat paikat ovelta. Ohjaus Antti Sevanto.