YouTube-video

Messu suoratoistetaan sunnuntaisin klo 10 verkon välityksellä. Striimatun osuuden jälkeen on mahdollisuus tulla kirkkoon ehtoolliselle (klo 11-12). Vaikka emme pääse nauttimaan ehtoollista yhdessä samaan aikaan vaan yksittäin ja perheittäin, on se silti osa messua ja yhteistä ehtoollisviettoa. Kirkossa saa olla kerrallaan 6 henkilöä.

Messu verkossa kello 10.

Liturgi Hanne Lukkari
Saarnaaja seurakuntaopistolta
Urkuri Toni Hintsala
Kanttori Heikki Ruokonen

Linkki suoraan lähetykseen.

Jeesus, Pahan vallan voittaja

Nimitys oculi (= minun silmäni) on saatu päivän antifonin alusta (Ps. 25:15).

Kertomukset pahojen henkien ulosajamisesta liittyvät erityisesti kolmanteen paastonajan sunnuntaihin. Pääsiäistä edeltävä aika oli vanhalla ajalla kasteelle valmistautumisen aikaa. Kastetoimitukseen taas sisältyi useita eksorsismeja eli pahan hengen ulosajamisia. Aihepiiriltään tämä sunnuntai liittyy ensimmäiseen paastonajan sunnuntaihin. Se panee ihmisen miettimään, kenen puolella hän on.

Mitä paastolla tarkoitetaan?

Lue lisää täältä.