YouTube-video

Messu suoratoistetaan sunnuntaisin klo 10 verkon välityksellä. Striimatun osuuden jälkeen on mahdollisuus tulla kirkkoon ehtoolliselle (klo 11-12). Vaikka emme pääse nauttimaan ehtoollista yhdessä samaan aikaan vaan yksittäin ja perheittäin, on se silti osa messua ja yhteistä ehtoollisviettoa. Kirkossa saa olla kerrallaan 6 henkilöä.

Sunnuntain messu verkossa kello 10.

Liturgi Vesa Koivisto
Saarna Aino Luhtasela
Urkuri Toni Hintsala
Kanttori Elina Rantamäki

Linkki suoraan lähetykseen.

Ylösnousseen todistajia

Päivän latinalainen nimi quasi modo geniti (= niin kuin vastasyntyneet) on päivän antifonin (1. Piet. 2:2) alkusanoista ja viittaa pääsiäisenä kastettuihin. Kun pääsiäisen jälkeisen viikon vietto ajan mittaan rajoittui pääsiäisen jälkeiseen sunnuntaihin, myös kasteeseen liittyvä velvoitus elää ”uutena ihmisenä” tuli jumalanpalveluksessa esille erityisesti silloin.

Kasteen ja tämän sunnuntain yhteys ilmenee myös päivän toisessa latinalaisessa nimessä dominica in albis (= valkoisten vaatteiden sunnuntai, alkuaan pitempi muoto dominica in albis depositis (= pois riisuttujen valkoisten vaatteiden sunnuntai). Kannettuaan koko ”valkoisen viikon” kasteessa saamaansa valkoista vaatetta kastetut pukeutuivat nyt jälleen tavalliseen arkiasuun. Heidän tehtävänsä oli tästä lähtien todistaa jokapäiväisessä elämässään ylösnousseesta Vapahtajasta ja hänessä täyttyneestä Jumalan lupauksesta. Tämä lupaus pysyy lujana silloinkin, kun ihminen heikkoudessaan epäilee sitä.

Päivän raamatuntekstit kertovat siitä, että ylösnoussut Jeesus ilmestyi epäileville opetuslapsilleen ja vakuutti heidät ylösnousemuksestaan. Ilo valtasi opetuslapset, kun he kohtasivat Jeesuksen elävänä.

Mikäli oheinen linkki ei toimi, tilaisuus löytyy seurakunnan YouTube-kanavalta.