Kesä on saapunut

Varma kesän merkki on järvenpääläisessä kesäillassa soivat upeat musiikkihetket.

Tänäkin vuonna laadukkaassa konserttisarjassa on monipuolinen kattaus musiikkia. Konserteissa kuullaan monenlaisia kokoonpanoja ja ne ovat tyylillisesti ja sisällöllisesti vaihtelevia, paikallisuutta unohtamatta. Kesän edetessä luvassa on myös kansainvälisiä tuulahduksia ja pääseepä yleisö kuulemaan miten soi historiallinen Playel -flyygeli.

Juhannusviikon tiistaina Kesäillan konsertissa soi Franz Schubertin ikoninen laulusarja Die Schöne Müllerin - Kaunis myllärin tytär. Teoksen tekstit ovat Wilhelm Müllerin käsialaa. Laulusarjan parissa taituroivat Tuusulan seurakunnan kanttori Eero Hartikainen ja Järvenpään kanttori Mikko Haapaniemi.

Teoksen päähenkilö on mylläri, joka rakastuu kauniiseen myllärin tyttäreen. Aluksi asiat näyttävät menevän suotuisasti, mutta pian selviää, että tyttö rakastaa metsästäjää. Tarinan päähenkilö vaipuu epätoivoon ja heittäytyy virtaan. Sarja käsittää kaksikymmentä laulua, jotka tarjoavat paljon musiikillista vaihtelua.

Kyseessä on tyypillinen romantiikan ajan kertomus ja liittyy saman aikakauden muiden vastaavien teosten (Winterreise, Dichterliebe yms.) kanssa ketjuun, joka on musiikillinen vastine suurelle kirjalliselle esikuvalleen Johann Wolfgang von Goethen Nuoren Wertherin kärsimyksille.

Kesäillan konsertit ovat tutulla paikallaan tiistai-iltoina kesä- ja elokuussa. Järvenpään seurakunta toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi nauttimaan musiikista.

Kesäillan konsertti Die Schöne Müllerin
Järvenpään kirkossa ti 18.6. klo 20
Eero Hartikainen, tenori, Mikko Haapaniemi, piano
Vapaa pääsy. Ohjelma 10€.

Sama konsertti kuullaan myös Kesäillan musiikkia -sarjassa ke 19.6. klo 20 Tuusulan kirkossa.

Kesäillan konsertit

Eero Hartikainen (vasemmalla) ja Mikko Haapaniemi

Die Schöne Müllerin
ti 18.6. klo 20 kirkossa.
Die Schöne Müllerin
Eero Hartikainen, tenori
Mikko Haapaniemi, piano
Ohjelma 10 €.
Lue lisää täältä.

Tulkoon tie sinua vastaan - virsiä ja lauluja
ti 6.8. klo 20 kirkossa.
Annamaria Hannonen, laulu
Mikko Perkola, viola da gamba
Ohjelma 10 €

Kesäillan konsertti
ti 13.8. klo 20 kirkossa.
Songs of Judith
Hehku-kollektiivi: Christina Herresthal, mezzosopraano, Claire Moncharmont, harppu
FiBO Players
Ohjelma 10 €

Englantilaista kamarimusiikkia
ti 20.8. klo 20
kirkossa.
Anna Kuvaja, piano
Hanna Hohti, alttoviulu, historiallinen Pleyel-flyygeli (1874)
Käsiohjelma 10€

Takaisin luontoon
- Lauluja luonnosta ja luonnonsuojelusta
ti 27.8. klo 20
kirkossa
Prima Vista, johtaa Airi Saloniemi
Bändi: Jussi Hongisto, Lauri Hongisto ja Juho Kaskinen
Vapaa pääsy, ohjelma ovelta 10 euroa

Muita musiikkitilaisuuksia

Kesämuistoja – Yhteislauluja Jannella

• to 4.7. klo 14–15 ja

• pe 5.7. klo 14–15

Järvenpään keskustassa, Jannen kävelykadun lavalla.

Tule laulamaan yhdessä tuttuja ja hieman tuntemattomiakin kesäsäveliä. Taustatukea yhteislauluihin antaa Heikki Ruokonen & Kesämopo:

Lauri Hongisto, kitara, laulu
Erkki Kaikkonen, basso, laulu
Juho Kaskinen, lyömäsoittimet
Heikki Ruokonen, koskettimet, laulu

Vapaa pääsy! Nämä yhteislaulutilaisuudet Blueskadulle tarjoaa Järvenpään seurakunta.

Urkuduo Andrea Schneller & Hans-Rudolf Krüger

su 21.7. klo 15 kirkossa.
Saksalainen urkuduo konsertoi Järvenpään kirkossa.
Vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa.

Retki Glow-festivaalille Tampereelle la 24.8. - on täynnä!
Retken tarkempi aikataulu informoidaan myöhemmin. Konsertti alkaa klo 15 ja päättyy klo 23.