Ansiomerkki luovutettiin Kirkon kasvatuksen päivillä Jouko Porkalle sekä Eija Kalliselle, joka on toiminut mm. Nuorten Keskuksen pääsihteerinä. 

Luottamushenkilö Jouko Porkka palkittiin kultaisella ansiomerkillä

Järvenpään seurakunnan kirkkovaltuutettu ja pitkäaikainen luottamushenkilö Jouko Porkka on palkittu kirkkohallituksen toiminnallisen osaston kultaisella ansiomerkillä pitkäaikaisesta ja toivorikkaasta työstä lasten, nuorten ja perheiden parhaaksi sekä nuorisotyön valtakunnallisesta kehittämisestä Suomessa ja kansainvälisesti. Ansiomerkki luovutettiin Porkalle Kirkon kasvatuksen päivien yhteydessä 9.1.2024 Jyväskylässä. Päiville osallistui noin tuhat kirkon kasvatuksen ammattilaista ja asiantuntijaa.

 Porkka kommentoi saamaansa tunnustusta ilahtuneena:

- Saamani tunnustus tuntuu hyvältä ja arvostan sitä kovasti. Paikalla oli koolla paljon tuntemiani kirkon työntekijöitä ja asiantuntijoita koolla, joista monia olen saanut olla mukana kouluttamassakin kirkon kasvatuksen tehtäviin. Läsnä oli kollegionaalinen ilo. Oli puhdistava kokemus tulla palkituksi juuri tämän porukan edessä, joka tekee upeaa työtä kirkon kasvatuksessa ympäri Suomen. Tämä oli samalla meille kaikille yhteinen tunnustus tekemästämme työstä.

 Jouko Porkka on vihittu papiksi 1985. Sitä ennen hän toimi harjoittelija Iisalmen seurakunnassa sekä osa-aikaisena nuorisotyöntekijänä ja kesäteologina Sipoon suomalaisessa seurakunnassa. Järvenpään seurakunnassa Porkka toimi pappina vuosina 1991–1999. Vuodesta 1999 lähtien hän on työskennellyt Diakonia-ammattikorkeakoulun kirkollisten opintojen lehtorina.

 Järvenpään seurakunta onnittelee lämpimästi Jouko Porkkaa upeasta tunnustuksesta!

Kuva: Kirkon kasvatuksen päivät / Alpo Syvänen