Hiljainen viikko ja pääsiäinen 2019

Järvenpään seurakunnassa

Palmusunnuntai 14.4.

klo 10
Messu kirkossaKrista Valtonen, Petri Repo, Mikko Haapaniemi, Anne Viljamaa, Markus Virtala, trumpetti, Järvenpään Kamarikuoro, johtaa Jaime Belmonte Caparrós. Kirkkopyhäkoulu kirkossa Lasten kappelissa.

klo 11.30–13
Kevätmyyjäiset
seurakuntasalissa. Myytävänä leivonnaisia ja käsitöitä lähetyksen hyväksi.

klo 17
Henkireikä
kirkossa, Jukka Leppilampi, Make Perttilä House Band. Matalan kynnyksen, hyvän musiikin ja rennon ilmapiirin ilta kaikenikäisille. Lastenhoito järjestetty.

Maanantai 15.4.

klo 14
Ehtoollishartaus Myllytien toimintakeskuksessa, Myllytie 11. Krista Valtonen, Mikko Haapaniemi.

klo 19
Hiljaisen viikon musiikkihartaus kirkossaAnu Sorjonen, Toni Hintsala, Tuomas Tenkanen, oboe.

Tiistai 16.4.

klo 19
Cantate Domino –konsertti kirkossa. Hiljaisen viikon musiikkia sekä Taizé-yhteislauluja, Järvenpään Kamarikuoro, johtaa Jaime Belmonte Caparrós, James Cox. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

Keskiviikko 17.4.

klo 19
Hiljaisen viikon musiikkihartaus kirkossaMaria Puotiniemi, Heikki Ruokonen,  Prima Vista.

Kiirastorstai 18.4.

klo 14
Kiirastorstain ehtoollinen kirkossaKrista Valtonen, Heli Seppänen, Mikko Haapaniemi, Harmoniakuoro.

klo 17.20
Pääsiäisvaellus - ESTEETÖN KIERROS - seurakuntakeskuksessa. Lähtö seurakuntatalolta .

klo 18
Kiirastorstain ehtoollinen Jampan seurakuntakodissaPetri Repo, Anu Sorjonen Heikki Ruokonen, Malla Hintsala, laulu.

klo 18-21*

Kiirastorstain ehtoollinen
kirkossaJames Cox, Katri Kuusikallio, Toni Hintsala, Anne Viljamaa, Canzonetta Nova.

Pitkäperjantai 19.4.

klo 10-18*
Pääsiäisvaellus
seurakuntakeskuksessa. Lähdöt seurakuntatalolta 20 min. välein.

klo 10
kirkossaVesa Koivisto, James Cox, Toni Hintsala, Kirkkokuoro.

klo 15
Pergolesi: Stabat Mater
kirkossa. Jeesuksen kuolinhetken musiikkihartaus. Jonna Imeläinen-Suomalainen, sopraano, Anne Viljamaa, altto, soitinyhtye: Johanna Ellenberg-Haapaniemi, viulu, Mikko Haapaniemi, continuo, Krista Jäänsola, viulu, Katariina Ruokonen, alttoviulu, Jaakko Rajamäki, sello. Vapaa pääsy.

Lauantai 20.4.

klo 23
Pääsiäisyön messu
kirkossaHeli Seppänen, Katri Kuusikallio, Mikko Haapaniemi, Toni Hintsala.

Pääsiäispäivä, sunnuntai 21.4.

Perhemessu
kirkossa, Hanne Lukkari, Vesa Koivisto, Mikko Haapaniemi, Anne Viljamaa, Mira Savolainen, Anne Saarinen, Lapsikuoro.

klo 12
Jampan seurakuntakodissaKrista Valtonen, Petri Repo, Mikko Haapaniemi.

2. Pääsiäispäivä, maanantai 22.4.

klo 10
kirkossaPetri Repo, Anne Aho, Heikki Ruokonen, Toni Hintsala.

*) Viimeisen kierroksen lähtöaika

Tilaisuuksien tarkemmat tiedot ja muut tilaisuudet löytyvät lehti-ilmoituksistamme keskiviikon Keski-Uusimaa Viikossa ja torstain Keski-Uusimaassa sekä verkkosivujemme tapahtumakalenterista.

Pääsiäisvaellukset Ruut ja Salome

PÄÄSIÄISVAELLUS – Minun tähteni
hiljaisella viikolla 15.–19.4.2019

"En minä ansaitse tuollaista rakkautta."

PÄÄSIÄISVAELLUKSEN YLEISÖKIERROKSET
Lähdöt seurakuntatalolta 20 min. välein.

ma–ke klo 18–20*
kiirastorstai klo 18–21*
pitkäperjantai klo 10–18*

(*viimeisen kierroksen lähtöaika)

HUOM! ESTEETÖN KIERROS kiirastorstaina 18.4. klo 17.20 - Lähtö seurakuntatalolta.

Vinkki: Vältä kiirastorstain ja pitkäperjantain vaellusruuhka ja tule vaeltamaan kanssamme jo ma-ke.

Kahvio seurakuntatalolla lähetyksen hyväksi.

Jeesus on kuollut. Ruut on lohduton. Hänen mestarinsa on julmasti naulittu ristille. Ruutin ystävä Salome uskoo Jeesuksen olleen rikollinen, joka ansaitsi tuomion. Ystävykset lähtevät tutkimaan pääsiäisen tapahtumien kautta sitä, kuka Jeesus todella oli ja miksi hän suostui kärsimään. Matkalla kohtaamme mm. iloitsevan kansan palmusunnuntaina, ylipappi Kaifaksen ja fariseukset, Juudaksen ja Pilatuksen. Ristin kipujen kautta kuljemme haudan ihmeelliseen iloon ja ylösnousemuksen riemuun.

Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän. (Joh. 3:16)

Vaellusnäytelmän kesto on n. 45 min ja se sopii kaikenikäisille.

Käsikirjoitus ja ohjaus Rosa Nyman, lavastus Tapio Rantanen, puvustus Heidi Kuitunen, valaistus Otso Salminen, tuottaja Tarja Karhu. Mukana suuri joukko vapaaehtoisia tanssijoina, näyttelijöinä, oppaina, rakentajina, purkajina, lipun jakajina sekä kahviossa palvelevina. Lähetyskäsky säv. Rosa Nyman.