Elämyksiä syksyyn

Lokakuussa on kolme mahdollisuutta nähdä Markku Häkkisen käsikirjoittama juhlanäytelmä, jonka seurakunta haluaa tarjota järvenpääläisille. Toki historian havinaa henkivää näytelmää kannattaa matkata katsomaan myös kauempaa. Näytelmä kertoo seurakunnan alkutaipaleesta ja sijoittuu vuosiin 1935-1951

-Näytelmän teksti pohjautuu todellisiin tapahtumiin ja toisaalta fiktioon – millaisia asioita olisi voinut tapahtua Järvenpään seurakunnan muodostuessa itsenäiseksi seurakunnaksi, kertoo käsikirjoittaja Markku Häkkinen innostuneesti.

Ytimekäs ”Herää valvomaan”-nimi juontaa juurensa seurakunnan ensimmäisestä sinetistä. Rooleissa nähdään Anu Uhlenius, Vesa Saralehto ja Ville Mustonen. Musiikista vastaavat seurakunnan luottomuusikot, kanttorit Mikko Haapaniemi sekä Heikki Ruokonen, joka on ollut mukana tuotantoprosessissa sen alkumetreistä lähtien.

Syyssointuja seurakuntasalissa

Juhlavuoden kunniaksi myös Musiikkia pimenevään syysiltaan -konsertit soivat syys-ja lokakuun ajan seurakuntasalissa.

- Minun mielestäni on hienoa, että pääasiassa kanttorivoimin olemme saaneet niin upean sarjan aikaiseksi. Ja se, että Eero Hartikainen tulee vahvistukseksi Tuusulan seurakunnasta. Konserteissa kuullaan teoksia, joita voidaan kutsua klassisen liedmusiikin kivijalaksi, Mikko Haapaniemi kertoo.

Herää valvomaan - näytelmä Järvenpään seurakunnan syntyvaiheista
Esitykset Järvenpään kirkossa to 27.10 klo 19, pe 28.10. klo 19 ja la 29.10. klo 15.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Markku Häkkinen, rooleissa: Anu Uhlenius, Vesa Saralehto ja Ville Mustonen.

Musiikki: Mikko Haapaniemi ja Heikki Ruokonen.

Tuotanto: Järvenpään seurakunta.

Juhlamusiikkia syksyyn

Musiikkia pimenevään syysiltaan -konsertit seurakuntasalissa sunnuntaisin klo 18.  Konsertteihin on vapaa pääsy.

su 9.10. klo 18. Schubert: Die Schöne Müllerin – Kaunis myllärin tytär

Eero Hartikainen, tenori, Mikko Haapaniemi, piano

su 23.10. klo 18 Schubert: Winterreise – Talvinen matka

Toni Hintsala, baritoni, Kaj Ekman, piano.

Konsertteihin on vapaa pääsy. Ohjelma 10 €.

Kuvassa ylhäällä: Toni Hintsala ja Heikki Ruokonen, alhaalla Elina Rantamäki ja Mikko Haapaniemi.

Järvenpään seurakunnan 70-vuotisjuhlamessua vietettiin kirkossa sunnuntaina 18. syyskuuta. Katso juhlamessun tallenne.