TV:stä tuttu musiikki soi Yhteisvastuun hyväksi

Perjantaina 29.4. klo 19 Järvenpään kirkossa on aivan erityinen konsertti. Järvenpään kanttorit, lyömäsoittaja Mikael Heikkilä ja viulisti Johanna Ellenberg-Haapaniemi taituroivat televisiosarjoista ja elokuvista tutun musiikin parissa. Tilaisuuden juontaa Sodankylän elokuvajuhlien taiteellinen johtaja Timo Malmi. Äänestä, valaistuksesta ja erikoistehosteista vastaa Otso Salminen.

Konsertin juuret juontavat muutaman vuoden takaiseen ja suuren suosion saaneeseen televisio- ja elokuvamusiikkikonserttiin. Konsertista toivottiin uusintaa, mutta korona-aika sekoitti suunnitelmat. Nyt seurakunnan kanttorit Elina Rantamäki, Mikko Haapaniemi, Toni Hintsala ja Heikki Ruokonen päättivät tehdä konsertin kokonaan uudella ohjelmistolla Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Konsertin nimeksi tuli osuvasti TV:stä tuttu vol. 2.

Konsertin ohjelmisto on yllätys, mutta mainittakoon sen verran, että konsertissa kuullaan monipuolinen kattaus musiikkia, johon kuuluu niin uusia kappaleita, kuin klassikkojakin. Kappaleet ovat joko valkokankaalle taiten valittuja tai sinne varta vasten sävellettyjä.

- Valkokankaalle ja televisioon sävelletty tai valikoitu musiikki on uskomaton musiikillinen aarreaitta, ajattelee kanttori Mikko Haapaniemi ja jatkaa: 

- Konsertti on hyvä tapa ottaa varaslähtö vappuun, sillä kuplivaa tunnelmaa on luvassa vaikkapa koko perheelle. Muutamat konsertin kappaleet ovat varmasti tuttuja myös perheen pienemmille. Joka tapauksessa kirkossa on luvassa jotakin ennen kokematonta.