Osallistu Yhteisvastuukeräykseen!

Ikäihmisten taloudellinen ahdinko

Suomessa vanhusten köyhyys ja pienituloisuus näyttäytyy eri tavoin eri puolilla maata. Sen taustalla on monenlaisia syitä,
joten ilmiöön voidaan vaikuttaa myös monin eri keinoin.

Yhteisvastuukeräyksen kotimaisina valtakunnallisina kumppaneina ovat Kirkon diakoniarahasto sekä Seurakuntaopiston
kokoama kansanopistoverkko. Diakoniarahasto kohdentaa Yhteisvastuuvarat kokonaisvaltaiseen avustustoimintaan
yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa. Heikoimmassa asemassa olevia ikäihmisiä autetaan taloudellisen ahdingon
korjaamisessa ja elämänlaadun kohentamisessa.

Seurakuntaopisto kokoaa valtakunnallisen kansanopistoverkoston, joka tulee toteuttamaan ikäihmisille maksuttomia
taloudenhallinnan koulutuksia sekä digitaitojen valmennusta vuodesta 2022 alkaen.

Yhteisvastuukeräyksen seurakunnan oma osuus 20 % kohdennetaan järvenpääläisten ikäihmisten talousavustuksiin
ja virkistystoiminnan mahdollistamiseen. Maailman katastrofialueilla Yhteisvastuukeräyksen 2021 tuotolla
tuetaan arvokkaan vanhuuden mahdollistamista monialaisesti Yhteisvastuun kansainvälisen kumppanin, Kirkon
Ulkomaanavun katastrofirahaston, työllä. Kansainvälisen diakonian esimerkkikohdemaana on Uganda.

Yhteisvastuukerääjät Mika Stålberg (vasemmalla) ja Erkki Tolonen Jannen kirkkokontilla. Kuva: Kari J. Hietala.

TULE KERÄÄJÄKSI

Ole arkienkeli ja auta!
Ilmoittaudu yhteisvastuukerääjäksi
Nita Laineelle:
050 377 2903 tai
www.arjenihmeita.fi

Yhteisvastuu-tapahtumia

Noudatamme viranomaisten korona-ohjeistuksia tilaisuuksien järjestämisessä. Ilmoitamme mahdollisista peruuntumisista tällä sivulla.

Yhteisvastuumessu ja keräyksen avaus

su 7.2. klo 10 verkossa

Laulu elämälle -talvikonsertti

su 7.2. klo 18 verkossa. (Tallenne katsottavissa 2 viikon ajan).  Monipuolista ohjelmistoa Petri Laaksosesta Webberin Oopperan kummitukseen kahdeksalta Prima vista -kuoron laulajalta. Soolo- ja duettoesityksissä laulavat kanttori Heikki Ruokosen johdolla: Anni Happonen, Jenni Hynninen, Mikko Korhonen, Nita Laine, Anniina Salo, Jenni Tapaila, Terho Trogen ja Miinu Tuunainen. Säestys Heikki Ruokonen, urut ja piano.

Yhteisvastuulounas

to 15.4. klo 11–13.30. Tarjolla afrikkalaisia makuja. Tule ja tuo ystäväsikin! Saat itse päättää, mitä maksat ateriasta. Tuotto lyhentämättömänä
Yhteisvastuukeräykseen.

Yhteisen ilon ja vastuun juhla

ke 21.4. klo 18 Juhla kaikenikäisille. Tule iloitsemaan kanssamme ja nauttimaan monipuolisesta ohjelmasta. Tarkemmat
tiedot ja paikka ilmoitetaan myöhemmin tällä sivulla ja seurakunnan viikkoilmoituksissa sekä sosiaalisessa mediassa. Tuotto Yhteisvastuukeräykseen.

Jannen kirkkokontti

Seurakunnan kirkkokontti Järvenpään ytimessä Jannen kävelykadulla.

Seurakunnan työntekijät ja vapaaehtoiset päivystävät Jannen kirkkokontilla (säävaraus) seuraavasti:

• torstaisin klo 10-12
  • lauantaina 20.3. klo 10-16

Tule juttelemaan!

ps. Mahdollisuus tutustua myös tämän vuoden Yhteisvastuukeräykseen. Voit myös tulla mukaan vapaaehtoiseksi,
ilmoittautumiset Yhteisvastuun keräyspäällikölle Nita Laineelle p. 050 377 2903.

Rantasauna lämpiää Yhteisvastuun hyväksi!

Varaa itsellesi ja/tai samassa taloudessa asuvalle perheellesi sauna Keravanjärven rannalta Leiriniemestä (Kalarannantie 3, 04530 Ohkola). Tunnin saunavuoron hinta on 25 €.

Saunavaraukset ja tiedustelut 22.-26.2. välisenä aikana p. 050 433 0738 ja 1.3. alkaen pauliina.nurminen@evl.fi tai 050 5774450. Saunamaksu menee lyhentämättömän Yhteisvastuukeräykseen, joka auttaa taloudellisessa ahdingossa olevia ikäihmisiä.

Huom! Saunavuorojen välissä sauna tuuletetaan ja tilat siivotaan.