Osallistu Yhteisvastuukeräykseen!

Ikäihmisten taloudellinen ahdinko

Suomessa vanhusten köyhyys ja pienituloisuus näyttäytyy eri tavoin eri puolilla maata. Sen taustalla on monenlaisia syitä,
joten ilmiöön voidaan vaikuttaa myös monin eri keinoin.

Yhteisvastuukeräyksen kotimaisina valtakunnallisina kumppaneina ovat Kirkon diakoniarahasto sekä Seurakuntaopiston
kokoama kansanopistoverkko. Diakoniarahasto kohdentaa Yhteisvastuuvarat kokonaisvaltaiseen avustustoimintaan
yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa. Heikoimmassa asemassa olevia ikäihmisiä autetaan taloudellisen ahdingon
korjaamisessa ja elämänlaadun kohentamisessa.

Seurakuntaopisto kokoaa valtakunnallisen kansanopistoverkoston, joka tulee toteuttamaan ikäihmisille maksuttomia
taloudenhallinnan koulutuksia sekä digitaitojen valmennusta vuodesta 2022 alkaen.

Yhteisvastuukeräyksen seurakunnan oma osuus 20 % kohdennetaan järvenpääläisten ikäihmisten talousavustuksiin
ja virkistystoiminnan mahdollistamiseen. Maailman katastrofialueilla Yhteisvastuukeräyksen 2021 tuotolla
tuetaan arvokkaan vanhuuden mahdollistamista monialaisesti Yhteisvastuun kansainvälisen kumppanin, Kirkon
Ulkomaanavun katastrofirahaston, työllä. Kansainvälisen diakonian esimerkkikohdemaana on Uganda.

Yhteisvastuukerääjät Mika Stålberg (vasemmalla) ja Erkki Tolonen Jannen kirkkokontilla. Kuva: Kari J. Hietala.

TULE KERÄÄJÄKSI

Ole arkienkeli ja auta!
Ilmoittaudu yhteisvastuukerääjäksi
Nita Laineelle:
050 377 2903 tai
www.arjenihmeita.fi

Jannen kirkkokontin löydät aivan Järvenpään keskustasta kävelykadulta.

Poikkea Jannen kirkkokontilla! Päivystämme kontilla torstaisin klo 10-12.

Seurakunta palkkasi nuoria Jannen kirkkokontille. Lue lisää täältä.

Rantasauna lämpiää Yhteisvastuun hyväksi!

Varaa itsellesi ja/tai samassa taloudessa asuvalle perheellesi sauna Keravanjärven rannalta Leiriniemestä (Kalarannantie 3, 04530 Ohkola). Tunnin saunavuoron hinta on 25 €.

Saunavaraukset ja tiedustelut p. 050 433 0738.
​​​​​​​
Saunamaksu menee lyhentämättömän Yhteisvastuukeräykseen, joka auttaa taloudellisessa ahdingossa olevia ikäihmisiä. Saunavuorojen välissä sauna tuuletetaan ja tilat siivotaan.

​​​​​​​

Saat hyvää, teet hyvää!

Kakkutalo Gilan on lupautunut leipomaan maalis-huhtikuussa herkulliset juustokakut Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Leipomo lahjoittaa jokaisesta kakusta 5€ keräykseen, jolla tuetaan muun muassa järvenpääläisten vähävaraisten ikääntyneiden lääke- ja ruokamenoja.

Tilaa laktoositon passion-mango -juustokakku hintaan 27 euroa (5 hengelle) tai isompi 10 hengen kakku hintaan 32 euroa.

Soita p. 09 291 9377.