Neuvontaa arjen raha-asioihin

”Meillä on ihan tavallinen lapsiperhe. Yksi lapsista on kouluikäinen ja toinen on päiväkodissa. Perheemme talous romahti, kun toinen meistä sai lomautuksen ja toisen työt loppuivat kokonaan kevään aikana. Kaaos oli suuri.

Huomasin seurakunnan sivuilta Rari Chat -palvelun keskiviikkoisin klo 18.30–20. Siellä sai nimettömänä keskustella Rari-Annin kanssa. Hän rohkaisi ja kannusti ottamaan yhteyttä Rari-neuvontaan. Niin teinkin ja se auttoi meitä selkiyttämään, mitä tehdä ja missä järjestyksessä. Sinne sai mennä
koko perheen kanssa. Saimme keskustella ja meitä kuunneltiin.”
– Laura

Rari-neuvojien kanssa on noin tunnin mittaisia tapaamisia kahdesta viiteen kertaa. Tapaamiset ovat seurakunnan tiloissa. Myös puhelinneuvottelut ovat mahdollisia ja sinulle maksuttomia. Tule tapaamiseen vain terveenä ja käytäthän hengityssuojainta. Huomioimme tiloissamme turvavälin ja hygienian.

Asiointia helpottaa, jos otat mukaasi mahdolliset omat sähköiset asiointitunnuksesi. Kerää mukaasi myös kaikki tuloihin ja menoihin liittyvät asiapaperit, laskut ja viranomaisten kirjeet.

Rari-neuvontaan pääsee nopeasti ja sitä on tarjolla arkipäivisin, aamu- ja iltapäivisin sekä tarvittaessa iltaisin. Koulutetut vapaaehtoiset toimivat pareittain. He ovat vaitiolovelvollisia ja tapaavat ihmisiä henkilökohtaisesti, luottamuksellisesti ja määräajan. Rari-neuvojat eivät anna rahaa tai osto-osoituksia kauppoihin. Taloudellista avustusta voit kysyä diakonian puolelta.

Ajankohtaista

Rahat riittämään eli Rari-toiminta ei ota tällä hetkellä vastaan uusia asiakkaita työntekijävaihdoksesta johtuen. Rari-neuvontaan liittyviin kysymyksiin vastailee väliaikaisesti Marjo p. 040 631 5568 tai rari.jarvenpaa@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessäIlmoittelemme tällä kanavalla, kun saamme uuden työntekijän jatkamaan toimintaa.

Rari-neuvoja Anni kuitenkin palvelee edelleen taloushuoliin liittyvissä kysymyksissä chatissa keskiviikkoisin klo 18.30-20.00.

Jos raha-asiasi pohdituttavat: 

Ota yhteyttä joko seurakunnan diakoniatyöntekijään
ma ja to klo 10-12 p. 0505711889.

tai lähetä viesti: rari.jarvenpaa@evl.fi.


 

Anni auttaa! 

Seurakunnalla on talousasioiden neuvontapalvelu Rari-chat. Keskusteluosioon pääset tämän sivun vasemmassa alalaidassa sijaitsevasta sinisesta puhekuplasta, joka on näkyvissä ainoastaan chatin aukioloaikana. Anni on vapaaehtoinen talousneuvoja, jonka kanssa voit viestitellä keskiviikkoisin klo 18.30-20. Huom! Anni ei ole robotti. 

Arjen talousneuvot ovat maksuttomia, ja chatissä käytävät keskustelut ovat luottamuksellisia. Palvelussa voi esiintyä nimettömänä.
 

Mikä on Rari?

Kuuntele Rari-podcastit tästä:

Klikkaa itsesi Ulosoton sähköinen asiointipalveluun.

Voit myös tilata itsellesi Takuusäätiön uutiskirjeen. Uutiskirjeessä saat tietoa Takuusäätiön palveluista ja koulutuksista.