Ikkuna Palestiinaan

Ikkuna Palestiinaan Vanhakirkko

Ikkuna Palestiinaan - Tutustumme ihmisten arkeen ja juhlaan Palestiinan alueella sekä kirkkojen toimintaan ja kristittyjen elämään siellä.

Palestiinan samarialaiset eilen ja tänään. Jäljellä on enää hieman yli 700 samarialaista. Heistä osa asuu Länsirannalla Nabluksessa. Illan vieraamme FT Haseeb Shehadeh on tutkinut niin samarialaisten kirjallisia lähteitä kuin samarialaisen yhteisön elämää tämän päivän Palestiinassa.

Kuva: Tohtori Ali Watad (vas.), samarialaisten aiempi ylipappi Elazar Sadaqa ja FT Haseeb Shehadeh vuonna 2009 Gerizim-vuorella.

Ikkuna Palestiinaan -ryhmä toimii luterilaisen kirkon koulutyön tukemiseksi. Kirkko osallistuu palestiinalaisen yhteiskunnan rakentamiseen mm. pitämällä yhteisiä kouluja tytöille ja pojille. Koulut eivät saa valtion tukea. Niiden toimintakulut katetaan lukukausimaksuilla ja kirkon ja sen kumppaneiden tuella. Järvenpään seurakunnan nimikkokohteena on Toivon koulu (School of Hope) Ramallahissa.

Raamattu- ja lähetysilta

Kylväjän raamattu- ja lähetysilta

ELYn lähetyspiiri

Lähetyspiiri

Seurakuntatalon alakerta

Lähetyksen työpaja

Lähetyksen työpaja kokoontuu parittomien viikkojen maanantaisin seurakuntatalon alakerrassa.