Musiikki

Järvenpään seurakunnassa toimii viisi kuoroa ja lapsikuoro. Yhteistyötä tehdään myös paikallisten kuorojen, Keski-Uudenmaan musiikkiopiston ja paikallisten muusikoiden kanssa. Konserteissa kuullaan korkeatasoisia vierailijoita Suomesta ja maailmalta.

Musiikilla on suuri merkitys ihmisten välisen yhteyden luojana. Kristus on läsnä ja vaikuttaa myös lauletussa sanassa. Tähän perustuu luterilaisen teologian mukaan musiikin erityinen asema muiden taiteiden rinnalla.

Järvenpään seurakunnassa järjestetään konsertteja, yhteislaulutilaisuuksia ja muita musiikkitilaisuuksia. Musiikilla on erityinen rooli myös jumalanpalveluksessa. Kaikki musiikkitilaisuudet löydät tapahtumakalenterista.

Järvenpään seurakunta on mukana myös Puistobluesissa. Vuonna 2020 Puistobluesia ei järjestetä.

Kesän 2020 konsertit

Kesäkuussa konsertit kuullaan tiistaisin klo 20 verkossa

• ti 2.6. Soi kiitokseksi Luojan
    Irina Niskala, urut, Elina Rantamäki, Mikko Haapaniemi, Heikki Ruokonen, Toni Hintsala. Nome-kvartetti: Elina Päkkilä, viulu, Oskari Eirola, viulu, Elina Heikkinen, altto, Liina-Mari Raivola, sello.

• ti 9.6. Kotimaani
    Jukka Nykänen, piano

• ti 16.6. Bachin huomassa
    Heli Siekkinen, harmonikka, Jenny Villanen, huilu

Elokuussa konsertit Järvenpään kirkossa

• ti 4.8. Vaivatun vaellus
    Esa Ruuttunen, baritoni, Risto Lauriala, piano

• ti 11.8. Laulu onnesta
    Taina Piira, sopraano, Seppo Hovi, piano

• ti 18.8. Sonaatista Sibeliukseen
    Otto Antikainen, viulu, Paavo Maijala, piano

• ti 25.8. Kesäpäivää Kangasalta
    Markus Malmgren, urut

Urkuvartit verkossa

Seuraava Urkuvartti verkossa torstaina 28.5. klo 12.

Kuuntele aikaisempia Urkuvartteja:

Urkuvartti 7.5.2020

Urkuvartti 23.4.2020

Henkireikä-ilta

Henkireikä on hyvän musiikin ja rennon ilmapiirin ilta kaikenikäisille. Tule nauttimaan musiikista ja viettämään mukavaa iltaa. Henkireikä-illassa on lastenhoito. Lue lisää Henkireikä-iltojen omalta sivulta.